Откриха момичето Маугли, отгледано от маймуни

Откриха момичето Маугли, отгледано от маймуни
Снимка: Cover Asia Press/Rajiv Sharma

8-годишно момиче, което не може да говори или да ходи, защото е било отгледано от маймуни, е открито в Индия. Заради сходната съдба с Маугли от Книга за джунглата, тя бе кръстена с неговото име, съобщава Дейли мейл.

Детето по никакъв начин не е успявало да осъществи контакт с лекарите, а единствените движения, които познавало, били на 4 крака. Тя е била открита от местната полиция в Северна Индия, заобиколена от няколко маймуни. Най-вероятно те са се грижели за нея.

Хората, които са я открили, твърдят, че тя се е чувствала удобно и в безопасност с животните. Все още се правят опити да се установи самоличността на момичето.

Сред хора тя изпитва силен ужас и започва да крещи, когато някой се приближи до нея, споделя инспектор Рам Автар Сингх.

По тялото ѝ са открити множество белези, много от които стари. По тях лекарите съдят, че момичето Маугли е прекарало дълги години в джуглата.

Поведението ѝ е точно като на дивите животни, споделят лекарите. Използва и ръцете, и краката си, за да се придвижва. Също така и яде храна от пода. След няколко дни в болницата е започнала да ходи само на два крака.

Когато са я открили, момичето е носило дрехи на гърба си, изглеждало е слаба и затова веднага са ѝ дали храна. Все още се плаши от хората, но лекарите твърдят, че с времето ще преодолее страха си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати