Заешка дупка в Англия ще ви отведе в магическо царство отпреди 700 г.

Заешка дупка в Англия ще ви отведе в магическо царство отпреди 700 г.
Снимка: bbc

Точно като в приказката на Луис Карол Алиса в страната на чудесата, в Шропшир, Англия съществува Заешка дупка, която води до вълшебен свят, съществуващ вече 7 века.

Мястото е истински подземен лабиринт, известен като Каньона на пещерите, а учените все още не могат да отговорят какво е било предназначението му в миналото.

Според конспиративните теории пещерата е създадена от последователи на тамплиерите, които са създали тайно място за извъртване на религиозните си практики.

Мрежата от тунели достига до 1.80 метра височина, а стаите са тесни, което показва, че хората, влизали тук, са се скупчвали и са заставали на колене. Сега обаче не е останало никакво доказателство от практиките, които са се провеждали.

Най-невероятната от теориите е, че тунелите са създадени от пилигримите и водят право към Йерусалим. Предполага се, че монасите си принудили да пътуват по тях към свещения град, който тогава е окупиран от османците.

В началото на XI век папа Урбан II обещава опрощение за всички грехове на рицарите, които открият сигурен път до Йерусалим за християните, и се предполага, че това е довело до създаването на тези мистични тунели.

В пещерите /виж галерията/ са открити множество издълбани символи и ниши, служели за поставяне не вещи, което засилва мистериозността около Заешката дупка. Има предположение и че мястото е било сборище на тайна секта, а това разнася допълнително зловещата му слава.

Въпреки че на пръв поглед Заешката дупка няма да ви направи впечатления, всъщност тя крие магически свят, който повече прилича на религиозен храм, отколкото на място, обитавано от зайци.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати