Легендата за Кървавата Мери

Легендата за Кървавата Мери

В гъстите гори на американския щат Пенсилвания в малка къща живеела старица, която събирала билки за продажба. Жената била наричана от хората в региона Кървавата Мери.

Никой не смеел да се доближи до нея, защото всички я смятали за зла вещица, пишат руските медии.

Случило се така, че регионът бил сполетян от нещастие - започнали да изчезват малки момиченца. Безследно. Родителите предположили, че в това е замесена Кърватата Мери, а някои от тях събрали смелост и я посетили.

Въпреки нейните увещания, че няма нищо общо с изчезването на децата им, някои от фермерите забелязали, че тя е променена - изглеждала по-младолика.

Една нощ дъщерята на мелничаря станала от леглото си и излязла извън къщата, привлечена от силна сметлина. Родителите се опитали да спрат момичето, но то неудържимо следвало светлината, идваща от близката гора.

Мелничарят, съпругата му и съседите-фермери тръгнали след момичето. Наближавайки гората, те зърнали Кървавата Мери, която държала в ръцете си пръчица, насочена към къщата на мелничаря.

Виждайки хората, вещицата прекъснала магията. Съседът на мелничаря успял да я простреля в крака със сребърен куршум. Успели да хванат Кърватата Мери и я хвърлили на клада.

След смъртта й фермерите открили край къщата й в гората гробовете на изчезналите момичета. Вещицата ги убивала, а кръвта им изпивала, за да се подмладява.

Рейтинг

3.7
Общо 325 гласували
5 117
4 80
3 60
2 44
1 24
Дай твоята оценка:

Коментари (260)

gleb
gleb
21.07.2015 11:25
Samo da vi pitam istina li e tva ili ne htoto me e strah :D
3
1
Мелъди
Мелъди
07.07.2015 21:13
Чувала съм и преди тази история. доста е страшна, но не е сигурно че е истина.
4
1
Мери Стокъм
Мери Стокъм
17.12.2017 22:23
Ти нормална ли си бе! Как така един дух ще пие кръв! И тази легенда е лъжа!
0
0
дани
дани
24.06.2015 15:45
вещиците не пият кръв
6
2
Милко
Милко
24.06.2015 13:20
Още от малка си знаех, че тя не е дух, а единствено човек от историята оставил малък отпечатък. Духът или призракът е образ който вашите пра-родители са създали, защото ги е мързяло да заведът внучетата или бабите и дядовците ви до тоалетна.
3
0
ХАХАХАХАХХАХ
ХАХАХАХАХХАХ
10.09.2015 19:37
Нали осъзнаваш, че ако са създали, както казваш тези ,,образи", защото ,,ги е мързяло да заведът внучетата или бабите и дядовците ви до тоалетна.'' Двете неща си се отричат взаимно. Нали, ако ги мързи да ходят с тях до тоалетната, едва ли щяха да ги плашат, за да ги е страх да идат сами!
0
0
Красимир
Красимир
22.06.2015 20:01
Това е много гот.:)
1
2
seks
seks
13.06.2015 16:02
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
1
2
секс
секс
07.06.2015 19:53
добре някой да ми каже истина ли е или е легенда или е по малко и от двете ??????????
0
3
Мери Стокъм
Мери Стокъм
30.06.2018 15:49
Истина е!
0
0
Марям.
Марям.
02.06.2015 19:54
преди много много години имало една много стара къща там имало 1 ковчек с един труб окулу него имало кръв сяка вечер този труб се превръщал в една жена която била в рани и кръв но била жива тя била Кървавата Мери. Сяка вечер се промъквала и крадяла деца за да ги обива.Една вечердокато се приближила до едно 2г бебе то се разплакало и баща му го чул като мойката удавна била жертва на Мери и тои се огледал на околу и не видял нищо освен 1 локва кръв.Той взел детето си и легнал с него.....Тогава Кървавата Мери взела един нож и заколяла. Но детето било опазено. Минали се 10г и детето тръгнало на екскурзя в планините и видяло същата къща която живяла Мери и влязло вътре огледало се а Мери била зад него то извадило ножа за секи случай и наръгало Мери и тя била легнала съвсем мъртва детето било възнаградено. От тогава изчезнал анолипсиса и сички заживяли добре от тогава
3
3
Ти-не-знаеш-кой
Ти-не-знаеш-кой
10.09.2015 20:04
Еха, Кървавата Мери да не е унищожила и представата ти за правопис(ПРАВИЛЕН!) Няма значение, аз съм чувала друга история:
Един ден майката на малката Мери я пратила до магазина за нещо. Само че на връщане тя била блъсната от кола. Ето така се озовала в болницата. Вече 3 години я поддържали жива на апарати и машини, а състоянието и така и не се подобрило. Е, да но родителите и нямали възможността да продължават да го правят с надеждата, че ще се оправи и скоро прекратили жалкото и подобие на живот, за да не страдат и те и тя. Решили обаче, да я погребат на двора си и дори да и закачат звънче за ръката, ако за всеки случай се събуди (какво са си мислели?!). от този момент нататък в къщата вече нищо не е същото. И майка й и баща й, дори сестра й не могат да спят. Една нощ майката чула в съня си, гласът на дъщеря си, който я молел да отиде при нея и да я спаси. ,,Защо ме оставихте тук на тъмно и студено.'' - Нашепвал и той. Всяка вечер едно и също. Не издържали и отишли при гроба. Звънецът бил изкъртен. Разкопали пръстта и отворили ковчега. Вътре момичето било свито в ъгъла на ковчега, ноктите на ръцете и липсвали. Отстрани ковчега бил издран от борбата й. Изведнъж Мери станала, цялата в кръв, убила родителите и сестра си и така се появили Кървавата Бети, Кървавата сянка и Безокият ездач (ако сте ги чували). Последните й думи били: Ще си платите!
1
0