Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Метеоритите, които промениха човешката история

Метеоритите, които промениха човешката история

2 от 4 Снимки

2. Кинжалите на Тутанкамон


Много от нещата, открити в гробницата на момчето цар Тутанкамон, са обвити в мистерия. Най-голямата загадка за учените обаче са двата кинжала, които мумията му стискала в ръце. Те били от желязо, при условие че фаронът живял в разгара на Бронзовата епоха. По-нататъшни изследвания показали наличие в острието на никел, кобалт и олово. Така учените се убедили, че кинжалите имат извънземен произход. Според експерти именно заради тези оръжия момчето цар имало много по-свещен статут от предшествениците си.

Метеор е обект, който пада от Космоса и изгаря в земната атмосфера. Небесното тяло се превръща в метеорит, ако оцелее в атмосферата и се сблъска със земната повърхност.

Макар че основните познания за космическите отломки, удряли нашата планета, са придобити в последните сто и петдесет години, човечеството се е сблъсквало с тях през цялата си история. Последвалите събития са карали хората винаги да гледат със страхопочитание към небето.

Някои от метеоритите, паднали на Земята, дори са променяли цялата човешка история, а според нови теории те са донесли живота на планетата от непознати кътчета на Вселената. Вижте в следващата галерия метеоритите, променили най-много човешката история.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати