Научете трагичната съдба на Хелга Гьобелс – любимото дете на Хитлер

Хелга Гьобелс и Хитлер

Въпреки че името на Хитлер и до днес се свързва с безмилостната смърт на милиони невинни хора, истината е, че сърцето на жестокия нацист се разтапяло при всяка среща с най-голямата дъщеря на Йозеф Гьобелс – Хелга.

След като Хитлер взима властта в Германия, Йозеф Гьобелс оглавява нацистката пропаганда в страната, а семейството му става образец за чистата арийска раса, към която се стремили нацистите.

Имената на всяко от децата на Гьобелс започвало с буквата Х в чест на Хитлер - Хелга, Хедвих, Хелмут, Хилдегард, Холдине и Хайдрун, но на най-голямо внимание се радвала Хелга.

Тя предизвиквала нежност в свирепите офицери с големите си сини очи. Баща ѝ всяка вечер ѝ обръщал голямо внимание, щом се приберял у дома. Хитлер също я обичал и отделял време, за да я посещава.

Когато обаче настъпва погромът на нацистка Германия и Гьобелс научава за самоубийството на Адолф Хитлер, решава да го последва в смъртта заедно с цялото си семейство, включително и децата.

Докато нацистите по това време масово укриват децата си от Съюзниците, Магда и нейният съпруг Йозеф решават да пожертват себе си и наследниците си в името на арийската идея, която преследвали.

Бавачките на малката Хелга са споделяли, че тя единствена е успяла да усети приближаващата трагедия. Гьобелс са се погрижили да бъде весело в бункера, където се укривали, но въпреки това Хелга разбирала, че нещо не е наред.

Магда и Йозеф се уговарят с личния си лекар да упои децата с морфин, преди да бъдат отровени, а след това лично майка им ги убила със смъртоносния цианид.

По-късно тя и съпругъта ѝ отиват в градината на Райхсканцеларията и заповядват на офицер от SS да ги застреля и след това да запали телата им.

Изпепелените трупове са открити от руски войници на 2 май 1945 година, а телата на децата са намерени в бункера, облечени по пижами и с панделки в косите.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати