Пълна мистерия! Индийка не спира да яде пясък вече 60 години

1 от 5 Снимки
Кузма Вати
Снимка: Dainik Bhaskar
Кузма Вати

Старица от индийския град Варанаси изуми цял свят. Вече близо шестдесет години необикновената дама похапва пясък с апетит. Въпреки необичайния си начин на хранене възрастната жена се чувства отлично и не възнамерява да се лишава от любимата си храна.

78-годишната Кузма Вати изпитва остро влечение на пясъка и чакъла. За да си набави нетрадиционното меню, тя го издирва в продължение на часове. Без капка притеснение се зарича, че ако не успее, е готова да вкуси и от стените на собствения си дом.

Поглъщам пясък и чакъл вече цели 63 години. Вкусът много ми допада. Не мисля, че диетата ми е вредна за здравето ми, а даже напротив. Освен това зъбите и устната му кухина са си съвсем наред, смята индийката, цитирана от Дейли мейл.

Тя признава, че е започнала да се увлича по пясъка, когато била тийнейджърка. В началото го приемала, тъй като имала стомашни проблеми. Скоро обаче те изчезнали, а тя продължила да си похапва от него с охота.

Към момента възрастната дама работи във ферма и не планира да става пенсионерка скоро, тъй като се чувства отлично.Смята, че за всичко това допринася навикът ѝ да приема по 2 кг пясък ежедневно.

Семейството ми не разбира моята страст и ме кара да се откажа от нея, защото за тях тя е пълна мистерия. Но защо да го правя, след като се чувствам добре. Именно нестандартната ми храна е тайната на моето здраве, уверява Кузма.

И колкото и удивително да звучи, жената не е единствената с влечение към чакъла. Припомняме, че преди време с любовта си към подобни материали се прославиха 93-годишната Судама Деви и 33-годишният Пакирапа Хунагунди, които също са от Индия /вижте снимките им в галерията по-горе/. и двамата бяха напълно сериозни, че похапването на пясък и камъни не им причинява никакъв дискомфорт, а само им помага.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари