Жена записа глас на призрак, посетил я, докато спи

Дух

Благодарение на новите мобилни приложения може да се запишем, докато спим. Това направила и Джени, посъветвана от личния си лекар, а записът ѝ разкрил нещо ужасяващо.

Личният лекар на жената се съмнявал, че тя не спи достатъчно добре и може би говори насън, но тъй като живеела сама, нямало кой да ѝ каже дали това е вярно.

Затова Джени изтеглила мобилното приложение Sleep As Android и близо месец се записвала всяка нощ. Апликацията започва да записва веднага щом чуе звук от движение. По този начин показва дали се въртите в леглото, дали бълнувате и доколко е спокоен сънят ви.

През първите седмици не чула нищо различно от кашлица и хъркане, а и открила, че наистина от време на време говори насън.

В нощта срещу 30 октомври обаче приложението записало и необясним звук на щракване, който ставал все по-силен с напредването на нощта.

Малко след като се чуело обичайното щракване, се чувал и гласът на Джени. Насън тя питала Какво правиш, а в отговор се чувал непознат мъжки глас, който казвал Нищо.

Джени е категорична, че в стаята нямало никой друг освен нея, а през предните вечери записите са били единствено на нейния глас.

Призраци

Побиват ме тръпки от това. Не си спомням да съм била будна онази нощ. Единственото ми обяснение е, че отговарям на моето собствено говорене насън, но гласът не звучи като моя или на нещо познато, споделя жената в популярен форум.

Изследвания на записа показват, че нивото на гласа, който пита Какво правиш, е 265Hz, а отговарящият глас е едва 95Hz, което много по-ниско от нивата на нормалния човешки глас.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати