Шокиращият живот на Сидни Райли – истинския Джеймс Бонд

1 от 4 Снимки

Кървавия обир в Париж


Ранният живот на Сидни Райли е обвит в мистерия. Днес експерти твърдят, че той е роден в Одеса, Украйна под името Георги Розенблум. За първи път се заговоря за него през 1895 година. Тогава във влак, пътуващ за Париж, е открит мъж, прободен над 30 пъти. Преди да почине, той успява да съобщи, че се казва Констанс Дела Каса и е нападнат от Райли с цел грабеж. Откраднати са 75 хиляди долара. Малко след това първообразът на Бонд бяга в Англия, където е вербуван за таен агент.

През 1953 г. Ян Флеминг казва на свой приятел, че е бил вдъхновен да създаде Джеймс Бонд, след като е прочел за живота на Сидни Райли. Книгите за супер агента стават световни бестселъри и всяка година те продължават да се разпродават в милионен тираж. А сериите от филмовата поредица за агента отдавна са се превърнали в поп-културен феномен.

Известен като Асо Пика, Райли е един от най-големите британски агенти от началото на 20 век. Днес Бонд е известен като непоправим женкар и борец срещу неправдата, супергерой и човек, следващ правия път.

Истината за първообраза обаче е друга. Сидни Райли бил безмилостен и опасен човек. Той бил верен само и единствено на себе си. Убивал всеки, изпречил му се на пътя, и да, бил двоен агент. В следващата галерия вижте няколко изключително смайващи факта от шокиращия живот на Сидни Райли – истинския Джеймс Бонд.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати