Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Най-лудите учени и техните ужасяващи експерименти

Най-лудите учени и техните ужасяващи експерименти

4 от 4 Снимки

4. Илия Иванов


Съветският учен Илия Иванов има фикс идеята да кръстоса човек с маймуна. За целта той искал да осемени жена със сперматозоиди на шимпанзе. По една или друга причина интерес към влечението му проявили френското и съветското правителства.

Отивайки в Париж, където да проведе експеримента, обаче той се натъкнал на неочаквано препятствие, а именно липса на доброволци. Това обаче не го спряло. Той започнал работа като гинеколог, където се опитал тайно да извърши изкуствено осеменяване. В крайна сметка бил заловен и вкаран в затвора.

Научният напредък изисква риск. Дължим днешния напредък на смели визионери, които с действията си са направил всяка една част от живота ни по-добра. Това е станало с цената на много усилия и години експерименти.

Има обаче една група учени, които са останали в историята с определението луди. Те се помнят единствено със страх и отвращение.

Обектът на болната амбиция на някои деятели на науката не се ограничава само да опитните мишки. Обикновено хората, описани в галерията по-горе, подлагат други човешки същества /дори и деца/ на ужасни изпитания, само и само да видят какво ще стане. Вижте най-бруталните опити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати