Най-лудите учени и техните ужасяващи експерименти

1 от 4 Снимки

1. Д-р Санджив Талвар


Работещият в Държавния университет на Ню Йорк д-р Санджив Талвар представи в средата на 90-те години разработената от него технология за дистанционно управление на плъхове. Чрез нея той можел да накара гризачите да тичат, скачат, спират и да чувстват щастие. Технологията се основала на електронни сигнали, които отивали до мозъка.

Въпреки че идеята му била така управляваните плъхове да могат да спасяват жертви на земетресения, той получил много критики за неморалността на този вид управление, който може да се приложи и върху хора. Скандалът придобил огромни размери, докато технологията не била закупена от, забележете, Министерството на отбраната на САЩ, след което отшумял;

Научният напредък изисква риск. Дължим днешния напредък на смели визионери, които с действията си са направил всяка една част от живота ни по-добра. Това е станало с цената на много усилия и години експерименти.

Има обаче една група учени, които са останали в историята с определението луди. Те се помнят единствено със страх и отвращение.

Обектът на болната амбиция на някои деятели на науката не се ограничава само да опитните мишки. Обикновено хората, описани в галерията по-горе, подлагат други човешки същества /дори и деца/ на ужасни изпитания, само и само да видят какво ще стане. Вижте най-бруталните опити.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари