Ето какво казват известните учени за зомби апокалипсиса

Ето какво казват известните учени за зомби апокалипсиса

зомби

Можем само да благодарим за невероятните темпове, с които науката се развива. Дори и в момента най-големите световни капацитети умуват как да решат проблемите, тормозещи човечеството, да излекуват болестите, убиващи милиони, да отговорят на въпроса как е създаден светът и най-вече как трябва да се подготвим, когато зомби апокалипсисът започне.

Мака и горе написаното да съдържа известна доза хумористични нотки, истината е, че редица световно признати учени си блъскат главите с последния въпрос. Ето и няколко примера за това.

Теорията за зомбификацията на мозъка

През 2007 година световноизвестните неврохирузи Брадли Войтек и Тимъти Уейстерн издадоха книгата Всичко за мозъчната зомбификация. В нея те научно обосновават каква би била промяната на мозъка при настъпваща зомбификация на мозъка или с други думи какво ще се случи, ако основният човешки орган се зарази с вируса З. Според тях един индивид се превръща в зомби, когато настъпи базално увреждане на мозъчните ганглии. Теорията им е, че зомби вирусът е подобен на болестта на Паркинсон.

Центърът за контрол на заболяванията има изготвен план срещу Зомби Апокалипсис

страшно зомби

Американският център за контрол на заболяванията има подготвен план за действие в случай на зомби апокалипис. При такава нужда от институцията ще започнат да предупреждават хората спешно да се запасят с основни храни, вода и батерии и да не напускат домовете си, докато кризата не бъде решена. Отделно от това ЦКЗ е подготвила подвижни лаборатории, където в движение да се работи за ваксина срещу вируса, като в същото време учените са предпазени от налитащите зомбита.

Пентагона има план за спиране на зомби апокалипсис

В Пентагона съществува документ, наречен Конплан 8888, чиято цел е да информира основните американски институции как да противодействат при зомби нашествие. Според него трябва да се мобилизират всички налични сили за спиране на кризата. Планът е изключително подробен. В него са предвидени възможности как да се реагира, ако военновъздшните сили се окажат извън строя или флотата не може да помогне.

Математическият модел за оцеляване при зомби апокалипсис

Канадският математик Робърт Смит от Университета в Отава е разработил специален математически модел за оцеляване при зомби апокалипсис. Той твърди, че зомби пандемията наистина ще бъде апокалиптична и ще доведе до колапс на цивилизацията. Според плана му при такава ситуация веднага трябва да се въведе карантина и немедлени мерки за разработване на лекарство. Според Смит единствената надежда обаче е да се убият възможно най-много зомбита.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати