Библейските текстове, доказани от съвременната археология

1 от 3 Снимки

1. Големият потоп


Много учени твърдят, че действително е имало Голям потоп, но той не засегнал цялата планета, а района на Месопотамия. Доказателство за това бе намерено от библейския археолог Леонард Уули. При разкопки в южните части на Ирак около руините на древния град Ур той разкри триметров слой утаена тиня, нехарактерна за района.

В последвали разкопки из другите части на Месопотамия той намира в същия исторически слой подобни земни натрупвания. По изчисления огромен катаклизъм е сполетял тази част на света около 4000 г. пр. н.е., като ужасът от него влязъл завинаги в митовете на народите, живеещи в тази част на света.

В науката за изследване на миналото има отделен клон, наречен библейска археология. Той като цяло се опитва по професионален начин да докаже истинността на Библията.

Археолозите, които са се заели с това поприще, често са критикувани поради навика им да пренебрегват понякога фактите и да не правят точен анализ на находките, само и само да нагодят откритото към библейските текстове.

Въпреки това някои от техните открития по абсолютен начин съвпадат с написаното в свещената книга. Ето и няколко примера за това /разгледай глаерията/.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати