Това са най-загадъчните произведения на изкуството

мона лиза

Има картини, които са събрали фундаментални послания, но и до днес днешен никой не може да разбере какво се крие зад тези произведения на изкуството. По тази причина те са сред най-големите неразгадани мистерии.

Погледът на Мона Лиза

Според учените не усмивката на Мона Лиза, а нейният поглед е най-интригуващата част от безсмъртния шедьовър на Леонардо да Винчи.

Изследвания на Националната комисия по културно наследство са показали, че в очите на Джокондата има букви и цифри.

Сред разчетените са LV, които се предполага, че са инициалите на Леонардо да Винчи и цигарата 72, но останалите са неразбираеми.

Огледалните образи в Тайната вечеря

тайната вечеря

Смята се, че с фреската ли Леонардо да Винчи е оставил важни послания. Анализът на компютърния специалист Славиза Пеши е открил, че в стенописа има огледални образи, сред които жена, държаща дете, двама мъже в края на масата и бокал пред Исус Христос.

Предполага, че жената е Мария Магдалена с детето ѝ от Христос, двамата мъже са рицари тамплиери, които са в търсене на Светия Граал. Лицето на Юда обаче е най-впечатляващо, защото отразява лицето на Исус.

Анатомията в Сътворението на Адам

сътворението на адам

Сътворението на Адам е най-популярната творба на Микеланджело, анализаторите на изкуството все още тълкуват всеки символ от фреската.

Предполага се, че с произведението си италианският творец е пресъздал човешката анатомия. Стволът на дървото в символ на човешките бронхи, зеленият чувал е човешкото сърце, а ангелите около Бог олицетворяват мозъка.

Извънземните в Мадоната със Свети Джованино

Мадоната със Свети Джованино е една от средновековните картини, в които присъстват странни обекти. В картината на Доменико Гирландайо се вижда ярък лятящ обект, напомнящ на НЛО.

Обектът със сигурност е от значение, защото художникът го е поставил на централно място в своето произведение и около него има редица малки детайли.

Ангелът с неприличен жест

В картината на Микеланджело Пророк Захария един от ангелите показва жест, смятащ се за неприличен по времето на Ренесанса, Най-често спряганата теория е, че с това произведение исторически се доказва враждата между Микеланджело и папа Юлий II.

Кабалистичните знаци в Давид и Голиат

Изследователи на картината на Микеладжело са открили кабалистичния символ на силата в Давид и Голиат. Това може да се разглежда като доказателство, че италианският творец е изповядвал юдаизъм, като е приел религията по време на пребиваването във Флоренция.

Идиомите в Нидерландски пословици

До момента са открити общо 112 идиома в картината на Питер Брьогел Стария Нидерладски пословици. Сред тях са да плуваш срещу течението, удрям си главата в стената, въоръжен до зъби, а изследването продължава до днес.

Знак на масоните в Портрет на малкия Моцарт

Скритата ръка в Портрет на малкия Моцарт се разглежда като жест, символизиращ предаността към масонството на великия композитор. Този жест е открит и при портрети на Йосиф Сталин и Наполеон Бонапарт.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати