Уфолози твърдят, че са забелязали фосили от мечка на Марс

Марс

От изгубени обувки до скелети на гигантски морски създания, списъкът със странните предмети, за които е докладвано, че са открити на марсианската повърхност, става все по-голям. В най-новия доклад за локализиране на необичайни артефакти на планетата се твърди, че е забелязан скелет на кафява мечка гризли. Локализиралите я уфолози смятат, че това е категорично доказателство за съществуването на извънземен живот.

Снимката е направена от НАСА, но е подробно анализирана от базираната в Лондон организация на английските уфолози Паранормал Крусибъл. На официалната им страница в началото на седмицата се появи съобщение, в което пишеше, че е открит интересен обект на повърхността на Марс, който е или статуя на мечка, или истинско вкаменено създание.

Дори и без обработка на изображението може да се види ясно, че то изглежда изкуствено, а не продукт на околната среда. Прилича на мече или на ленивец. Може би има коруба на гърба, но за това все още не можем да бъдем сигурни, споделя Скот Уоринг от британската организация на уфолозите. Сигурни сме, че забелязаният от нас обект има животинска форма, но все още не можем да определим дали е статуя, или фосил, добавя още той.

Предполагаемото същество има тъмна къдрава козина на главата, която е значително по-малко като обем от останалата част на тялото. С по-внимателно вглеждане в снимката могат да се разпознаят и два предни зъба, които са по-бели от останата му част. Уфолозите са убедени, че става дума за вкаменелост, а не за статуя.

В ранните стадии на развитието си една трета от Марс е бил покрит с вода. Тя впоследствие е изчезнала. Дори и учените, а не само уфолозите, смятат, че марсианският океан е гъмжал от живот. Те обаче не са убедени, че там са съществували големи форми на живот като морски мечки или ленивци.

Марс и Земята

Би било чудесно тази снимка да ни осигури доказателство за фосилизирани същества на марсианската повърхност. Ако е статуя, находката ще е още по-ценна, защото това ще покаже, че там е имало развита цивилизация.

Това обаче е малко вероятно и най-вероятно става дума за обикновена скала, осветена от марсохода по начин, който създава оптическа илюзия за мечка, коментира снимката говорителят на НАСА Найджъл Уотсън.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати