Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Най-прочутите теории на конспирациите в древния свят

Най-прочутите теории на конспирациите в древния свят

3 от 3 Снимки
Най-прочутите теории на конспирациите в древния свят
Снимка: nn.by

Моисей в действителност е Ехнатон


Бащата на Тутанкамон – Ехнатон, е известен с опита си да въведе един бог в многообразния пантеон на Египет. В древна теория се смята, че той и Моисей са един и същ човек. В Библията има препратки, че еврейският пророк всъщност е египтянин.

Според теорията той е отгледан в дома на еврейския си дядо, защото имало опити за покушение срещу него, докато живеел в двореца. След като се жени за сестра си Нефертити, той става фараон. Неуспявайки да въведе един бог на Египет, той се премества в Синай с последователите си, а на престола застава Рамзес. Ехтанон се опитва да си върне престола, но е разбит. В битката умира Рамзес, но синът Сети го замества.

Останал без армия, Ехнтанон се мести в Ханаан, където възнамерява да се укрепи и в по-късен период да си върне престола. Постепенно временната база се превръща в нов дом за изгнаниците и Ехнатон става Моисей.

Скорошни изследвания дори твърдят, че повечето от персонажите, описани в Стария Завет, всъщност са египетски и че Десетте заповеди са базирани на египетския правопис.

За всяко историческо събитие има изобилие от теории на конспирацията.

Дори в древния свят много хора вярвали, че великите паметници и чудеса са били построени от извънземни, вместо от древните им предци.

Но някои от най-интересните теории на конспирацията се отнасят за живота на легендарните хора, които са променили хода на историята. В горната галерия вижте най-интересните от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати