Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Те са изтритите от историята личности, за които трябва да знаем

Те са изтритите от историята личности, за които трябва да знаем

2 от 4 Снимки

2. Николай Ежов


Да бъдеш враг на Йосиф Сталин е опасен бизнес. Пример за това е Николай Ежов. Издигнал се до върховете на властта и ръководещ всяващата ужас организация за правоприлагане НКВД, Ежов е арестуван през 1940 година заедно с цялото си семейство.

След екзекуцията му Сталин започва да заличава целия спомен за него. Снимките, на които са двамата, са преправени, документите са изгаряни, дори името на Ежов се произнасяло тайно и със страх от наказание;

С развитието на своята цивилизация човекът се е стремял да води точни записки за случилата или случващата се история. Първоначално предавана от уста на уста, от поколение на поколение, в крайна сметка хората започнали да записват историята си и да я предават през вековете.

Някои истини обаче са твърде неудобни, а някои личности ставали пречка за силните на деня. Като се започне от Древен Египет и се стигне до СССР, по пътя си някои управляващи не са познавали никакви граници, що се отнася до ликвидиране на хора, които се изправят на пътя им.

Точно и затова те изчезвали от историческите анали. За тях научаваме днес от случайно оцелели текстове и дори от хорската мълва. Ето и няколко примера на хора, които буквално са изтрити от историята /виж галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати