Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Най-мистериозните човешки популации на Земята

Най-мистериозните човешки популации на Земята

3 от 3 Снимки
Най-мистериозните човешки популации на Земята
Снимка: pinterest

3. Духари


В началото на 1530 година испанците стъпват на брега на днешния американски щат Джорджия. Конквистадорите вече имали вземане-даване с коренното население на континента и знаели какво да очакват. Те обаче не били подготвени за племето духари. Посрещнали ги мъже по-високи от тях, с червени коси и бради, светли очи и бяла кожа. Иберийците били нагостени със сирене (технология, непозната в Америка).

Духарите били по-развити в технологично отношение от останалите жители на континента. Радикална теория предполага, че това племе произлиза от мисионери, дошли в Америка от Ирландия няколко века преди Колумб. В нейна подкрепа е и фактът, че езикът им се различава коренно от този на останалите индианци и странно наподобява келтския.

Наред с познатите народи, на Земята живеят и няколко мистериозни човешки популации, които оспорват представата ни за света.

Произходът на някои от тях е неразбираем за учените, останал забулен в сенките на миналото, други са загадъчни и уникални поради своята изолираност и необичайни характеристики.

Колкото повече учените изучават тези народи, толкова по-голямо става объркването им относно историята на човешката раса.

В галерията горе събрахме трите най-мистериозни и странни народи, като започваме с Гуанчи - не бяхте чували за тях, нали?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати