Най-мистериозните човешки популации на Земята

1 от 3 Снимки
Най-мистериозните човешки популации на Земята
Снимка: ChronotonRu

1. Гуанчи


Гуанчите са коренното население на Канарските острови. Райското кътче се намира само на 100 километра от Мароко, но хората от двете земи коренно се различават. Гуанчите обикновено са със сини очи и руса коса, за разлика от чернокосите и тъмнооки мароканци и иберийци.

Учените предполагат, че жителите на Канарите са последните останки от коренното берберско население, населявало някога Северна Африка. Друга много по-популярна теория е, че на острова дълго време в изолация са живеели кроманьонци, които впоследствие са се смесили с хомо сапиенс, но генът им е останал силен. В подкрепа на тази хипотеза е фактът, че в ДНК линията на гуанчите е включена U6b-група, която не е известна другаде по света;

Наред с познатите народи, на Земята живеят и няколко мистериозни човешки популации, които оспорват представата ни за света.

Произходът на някои от тях е неразбираем за учените, останал забулен в сенките на миналото, други са загадъчни и уникални поради своята изолираност и необичайни характеристики.

Колкото повече учените изучават тези народи, толкова по-голямо става объркването им относно историята на човешката раса.

В галерията горе събрахме трите най-мистериозни и странни народи, като започваме с Гуанчи - не бяхте чували за тях, нали?

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари