Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Най-скандалните кралици в историята, които ще ви стреснат с жестокостта си

Най-скандалните кралици в историята, които ще ви стреснат с жестокостта си

3 от 4 Снимки

3. Кристина Шведска


Историците описват кралица Кристина като една от най-себелюбивите, но и образовани личности на 17-ти век. Тя застава на шведския престол на 6-годишна възраст след смъртта на баща си. Реално започва управлението си на 18. Кристина абдикира доброволно от трона на 27-годишна възраст. Причината е, че не иска да се омъжи.

Изправена пред многобройните молби за крал и наследници, тя решава да отиде в Рим и да се наслади на компанията на папа Александър VII. Отдава живота си на отдих, забавления и меценатство. Папата по-късно я описва като кралица без царство, християнин без вяра и жена без срам;

Въпреки че жените често са маргинализирани в историята, те в много случаи са играли основни роли в редица общества. Конкуренцията в един мъжки свят карала някои от тях да прибягват да брутални мерки, само и само да се задържат на власт.

Кралиците защитавали яростно властта си и често прибягвали до безпрецедентни кръвопролития. Една от най-скандалните кралици в историята, за които може да научите в подробности от галерията горе, остава в аналите като убийцата на Шах Кир, известен като Шаха на шаховете, великия владетел на необятната Персийска империя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати