Библейско пророчество се сбъдна! Река в Русия стана кървавочервена

Библейско пророчество се сбъдна! Река в Русия стана кървавочервена
Снимка: Liza Udilova

Едно от знаменията за идването на Второто пришествие и денят на Страшния съд се сбъдна. Река Далдикан в Сибир се обагри в кървавочервен цвят, което според Новия завет ще сложи край на света такъв, какъвто го познаваме.

Текстовете от четирите Евангелия казват, че с настъпването на Второто пришествие Исус Христос ще слезе на земята, за да награди праведните и да накаже грешниците, като денят на Страшния съд ще бъде предшестван от няколко събития, първото от което е потичането на кървавочервени реки.

Реката тече в една от най-северните точки на Русия и според официалната версия необичайният ѝ цвят се дължи на замърсяване. В близост до нея се намира металургичният завод Надежда, който произвежда никелов концентрат.

Фабриката, както повечето работни места около град Норилск, е собственост ма концерна Норилски никел, който е един от най-големите производители на никел в света.

Никеловата руда се претопява в самия град, което може да е пряко свързано със замърсяването на реката. Градът е жертва още на смог и киселинни дъждове, но замърсяването се оправдава икономически, тъй като земята в областта е най-богата в света на платина и паладий.

Огромните пещи са построени още през съветско време, но милиардерът Владимир Потанин твърди, че инсталациите редовно се проверяват.

Засега собствениците на концерна казват, че в завода им няма теч и се упражнява непрекъснат контрол за защита на околната среда.

Междувременно местни жители, цитирани от Ей Би Си, съобщават, че това не е първият път, в който река Далдикан става червена. Официалните власти твърдят, че все още работят по установяването на източника на замърсяването.

Норилск и съседния му град Дудинка са миннодобивни центрове, които се развиват в сферата на металообработването и производството на строителни материали.

Интензивният добив на тежки материали обаче прави райони един от най-замърсените на планетата.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари