До 20 години изобретяват телепортацията

До 20 години изобретяват телепортацията

Според британското издание Телеграф, руското правителство е на път да развие технологията на телепортацията. Таблоидът дори съобщава и конкретни срокове и планирани ресурси.

Английските журналисти твърдят, че неназован техен източник е информирал, че за развитието на технологията руснаците са отделили колосалните 2.1 милиарда долара, като целта е до 2035 година телепортацията да не бъде научна фантастика, а да се превърне в реалност.

Развитието на тази технология е мечта на няколко поколения фенове на научната фантастика, още от първия епизод на сериала Стар Трек, излъчен през 1966 година, когато капитан Кърк и Спок изчезнаха от паубата на легендарния кораб и се появиха на далечна планета.

Информацията на английските журналисти донякъде се потвърди, след като Федералното правителство на Русия наскоро обяви плановете си да инвестира повече от 10 милиарда рубли (150 милиона паунда) през следващите две години в Национална технологична инициатива.

Руските учени твърдят, че няма нищо пресилено в опитите им да създадат телепорт, тъй като повечето от днешните технологии са били научна фантастика през отминалите десетилетия.

Русия се стреми да използва проекта като стартова площадка за разработване на технологии, които ще управляват икономиката й в следващите 20 години. Учените са доказали вече, че телепортация е възможна - на субатомно ниво най-малко.

През 2014 г. холандски група доказа, че може да прехвърли свойствата на един атом към друг чрез един вид телепортиране на разстояние от три метра. Руските учение са използвали частици от светлина за прехвърляне на информация на разстояние от 100 километра.

Планираната да се създаде мрежа от телепорти е предвидено да свърже Западна Русия с Далечния изток. Първата пусната в употреба мрежа обаче ще осигурява директна връзка между Москва и Санкт Петербург, за да се превозват товари на 400 мили (640 км) от терминали в Балтийско море.

Ръководител на проекта е директорът на Центъра за развитие на иновации в Сенкт Петърбург Анатолий Зайцев. Според него технологията може да се развие успешно и да бъде направена работеща и с половината от планирания бюджет.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари