Рядка болест превръща малко момче в жива статуя

Интиоза

Изключително рядко кожно заболяване постепенно превръща 11-годишния Рамеш Дарджи в жива статуя. Заболяването е рядък вид интиоза и в най-тежката си форма кожата става на огромни люспи от сухота.

Рамеш се е родил като нормално бебе и родителите му не са и подозирали през какво изпитание ще им се наложи да преминат. Само 15 дни след като се прибират у дома, майка му е забелязала, че кожата му е започнала да се бели, оставяйки големи люспи след себе си.

Лекарите установяват, че кожата му се отлепва, а на нейно място се появява друга, много по-дебела от нормалното. В началото се е смятало, че детето е развило тежка гъбична инфекция.

Напредването на болестта е отнело способността на момчето да ходи и да говори, а с външния си вид често плаши околните, заради което няма никакви приятели.

Родителите му – 26-годишната Нанда и 35-годишният Нар от Индия, казват, че никой не може да обясни тежката ихтиоза, от която страда сина им, и не могат да направят нищо, за да му помогнат.

Няма как да се предприемат конкретни мерки, за да се спре заболяването, докато не открият причината, която го провокира, заявяват медицинските екипи.

Момче статуя
Снимка: Dailymail

За сега лечението на Рамеш е поверено на Медицинския колеж в Катманду, където лекарите, макар че не могат да се борят срещу болестта, се опитват да направят живота на малкото момче колкото се може по-лек.

В продължение на 2 седмици му се дават антибиотици, за да се избегнат инфекциите. Предписани са им и различни силно овлажняващи кремове, който да премахнат мъртвата кожа от тялото му.

Рамеш посещава редовно и физиотерапия, чиято цел е да раздвижи краката му, така че да може поне да стои прав.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари