Откриха злато за милиони на кораб, изчезнал от векове

Изчезнал кораб

Изчелият преди 500 години кораб Добрият Исус се оказа истинска златна мина. Откривателите му са намерили на борда злато, равняващо се на 13 милиона долара.

Корабът е открит от миньори в диамантена мина в близост до бреговете на Намибия.

Плаващото средство е изчезнало през 1533 година и допреди дни от него не е имало следи. Работниците от мината са го открили случайно, докато пресушавали изкуствено създадено езеро.

Всички златни монети ще отидат в правителството на Намибия, тъй като такава е закованата процедура при откритие на плажа. Изключение може да се направи единствено когато корабът е държавен и на неговия борд се открие национален флаг.

Тогава страната е задължена да предостави откритието на държавата, под чието знаме в плавал.

Корабът Добрият Исус е бил португалски, но властите в Португалия не смятат да си искат съкровището обратно и щедро го отстъпват на Намибия.

Кораб със злато

В района, където е открит корабът, има много потънали плавателни средства, но повечето от тях бяха датирани на около 100-120 години. Смяташе се, че първото корабокрушение на това място в станало през 1747 година.

Капитан на кораба е бил Франциско де Нороня, който е трябвало да пропътува разстоянието между Португалия и Индия, но изчезва, преди да стигне крайната цел.

Заедно със златото за милиони миньорите са намерили още керамични съдове, бронзови предмети, дрехи, оръжия и скелетите на екипажа.

Открити са също бронзови чаши, дълги метални стълбове, компаси и предмети за ориентиране според разположението на звездите.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари