sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Загадъчно създание шокира уфолозите

Загадъчно създание шокира уфолозите

Извънземно

Останки от загадъчно създание озадачиха уфолози и изправиха на нокти хора от цял свят. Безжизненото тяло на причудливото създание е открито в Русия, но вече сума ти време учените не могат да кажат със сигурност каква е находката, на която са попаднали.

Създанието прилича повече на герой от страшен филм, отколкото на земен обитател. То се отличава с уголемен череп, несъразмерно слабо тяло и крачета с нокти.

Открито е в района на град Соснови Бор, издигнат през петдесетте години на миналото столетие след построяването на атомната електроцентрала, отговаряла за снабдяването на Петербург с електричество. Останките от съществото са открити от местни жители недалеч от река Коваши, съобщават руски медии.

След като съществото било предадено на специалистите, те се заели с неговото анализиране. В началото смятали, че това е ембрион на птица, но малко по-късно стигнали до извода, че грешат.

Специалист от екипа, изследващ странното създание, обяснява, че няма как това да е пиле или риба, тъй като не разполага с нужните за тези видове анатомични части. Той отбелязва, че създанието има прекалено раздут череп, не е снабдено с врат, нито с крила.

Случаят с мистериозното същество беше коментиран и от други учени. Според биологът Изгор Задерев от Института по биофизика в Красноярск на този етап не може да се даде логично обяснение за произхода на откритите причудливи останки.

Той не скри, че за да се установи какъв всъщност е този организъм, ще е необходимо да се проведат още множество изследвания и това ще отнеме доста време.

По въпроса се изказа и Скот C. Уоринг, автор на UFO Sightings Daily. По думите му в този случай определено става въпрос за създание с извънземен произход, тъй като то не може да се оприличи на никое от съществата, познати в момента на учените.

Появата на извънземното определено вся сериозен смут сред учените, но те не смятат да се предават и са готови да разнищят случаят докрай. Кога обаче ще бъдат намерени отговорите на всички въпроси около загадъчното създание, още не може да се каже.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати