Как се самоубива всяка зодия?

Обесване

Умишленото отнемане на собствения живот, т.нар. самоубийство, е крайно решение. Причина за прибягване към подобни действия стават различни житейски ситуации и настроения. Всяка зодия има свой собствен стил дори и в смъртта. Вижте как предпочитат да си отидат различните зодии:

Овен

Самоубийството не е типично за тях, но вътрешните терзания понякога са по-силни от волята им. Причина за него може да стане само безизходица, която ги кара да се чувстват като в капан. Така например актьорът Джон Бърг се надиша с въглероден окис. Джонатан Брандис от Приказка безкрай пък избра въжето, а на 50-ия си рожден ден комикът Ричард Джени си теглил куршума, докато приятелката му приготвяла закуска.

Телец

Самонараняването не е типично за тях. Ако някой ги угнети по някакъв начин, много по-вероятно е да посегнат на живота на виновника за нещастието си, не на своя собствен. Когато все пак се стигне до самоубийствени мисли, те търсят най-безболезнените начини. Това в повечето случаи се оказва задушаването с въглероден окис, тъй като райски газ не се намира навсякъде. Те се затварят в колата, оставят двигателя да работи и се отпускат.

Близнаци

Изключително непредсказуеми и склонни към самоубийство. Някои от тях също биха предпочели да си отидат зад волана, както направи певицата Либи Холман. Далеч по-изобретателен бе кечистът Крис Беноа, който се обеси, след като удуши жена си и 7-годишния си син. Актрисата Луси Гордън пък се обеси, като остави предсмъртно писмо и 10 хиляди долара на кучето си.

Рак

Безспорно това може да се нарече знак на самоубийците. Най-светъл пример е Джордж Сандърс. Той се самоубил, като погълнал няколко шишенца с фенобарбитал. Причината - бил отегчен до смърт. Актрисата от нямото кино Лупе Велес пък се депресирала, че е бременна, и се нагълтала със секонал от срам. Ърнест Хемингуей се застреля, Робин Уилямс и поет Йън Къртис се обесиха. Примерите са много, а начините - все различни.

Лъв

Най-самовлюбеният и егоцентричен знак държи и първото място по самоубийства на всички времена. Те залагат само на безболезнените начини като въглеродния окис и силните хапчета. Пример за това е певицата Уитни Хюстън, която бе намерена мъртва във ваната с огромни количества дрога плюс алкохол в кръвта. Някои Лъвове обаче искат да си отидат от този свят зрелищно. Ето защо актьорът Андрю Кейниг се обеси в гора, а актрисата Бренда Бенет се застреляла пред очите на любовника си.

Зодии

Дева

Разумни и стабилни хора – Девите само се преструват на такива. В дълбината на душите си те крият сериозни разстройства. Това, което може да ги подтикне към прекратяването на живота, е когато светът спре да отговаря на изискванията им. Най-често те използват пистолета, за да се преселят в отвъдното. Типичен пример за това е Джеръми Апългейт, който се гръмна през 2000 г. Не липсват обаче и случаи на натравяне със сода каустик и смъртоносни комбинации от алкохол и наркотици.

Везни

Реално не се сещаме за самоубила се Везна. Дори тази мисъл да мине през главата им, те никога не биха се решили на подобна сериозна стъпка. Освен това за тях е най-важен естетическият вид, а нито една смърт не е достатъчно привлекателна за тях. При обесването се посинява грозно, при натравяне неестетична пяна излиза от устата, изобщо – грозна гледка. Те са толкова обсебени от себе си и живота си, че никога не биха си посегнали.

Скорпион

Реално, много по-вероятно е Скорпионът да отнеме чужд живот, а не своя. Все пак, ако реши, той никога не би заложил на обесване или свръхдоза. Всичко трябва да е бързо и точно. Така например актрисата Фрита Гуди бе изпаднала в депресия, след като месеци се бореше с анорексията. Тя се самоуби с един точен удар с кухненския нож в сърцето. Отново депресията тласна актьора Брайън Кийт да се застреля. Той страдаше от рак на белия дроб, а два месеца преди това дъщеря му също се самоуби.

Стрелец

Най-веселата зодия винаги залага на нетрадиционните и странни самоубийства. Така например през 2013 година моделът Джия Алеманд се обеси, но не на какво да е, а на кабела на прахосмукачката. Доста по-зрелищно и кърваво бе самоубийството на актьора от нямото кино Лу Теледжън. Един ден той просто се заключил в банята, обръснал се, напудрил се и подредил по пода изрезки със статии за себе си. След това се намушкал седем пъти с шивашка ножица.

Козирог

Никога не бихте предположили, че в главата на този привидно разумен и здраво стъпил на земята човек се вихрят самоубийствени мисли. Оказва се обаче, че те са доста склонни да предприемат подобни действия. Подобно на Лъва, те предпочитат субстанции, които бързо да отнемат съзнанието им. Любими са им барбитуратите. Въпреки това някои от тях залагат на драматизма. Актьорът Ед Фландърс от Екзорсистът например се простреля в главата, докато френският топмодел Капюсин се хвърли от 8-ия етаж.

Водолей

За тях самоубийството просто не е решение. Има и изключения, но всеки от тях е самостоятелен. Така например писателката Вирджиния Улф се удави. Причината бе тежка депресия. Ден преди 35-ата годишнина от самоубийството на дядо си Ърнест пък актрисата Марго Хемингуей се нагълтва с фенобарбитал.

Риби

Те никога не са изцяло на този свят. Докато тялото им обикаля по Земята, духът им се рее в метафизичния свят. За тях самоубийството не е край, а просто преминаване в друго измерение. Статистически погледнато, Рибите предпочитат да се обесят. Един от емблематичните примери за самоубила се Риба обаче е Кърт Кобейн, който след няколко неуспешни отпита с алкохол и наркотици предпочете да се гръмне в главата.

Виж повече

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари