Тайната на митичната Атлантида се крие в пустинята Сахара

Сахара

Необикновено скално образувание, заснето от НАСА, в пустинята Сахара, може да е мястото, където е потънала митичната Атлантида. От Космоса структурата се вижда като кръгла конструкция, разполагаща се в края на най-голямата пустиня.

Астронавтите казват, че огромните пръстени често са служели за ориентир, тъй като те ясно показвали къде е Сахара.

Феноменът се нарича още Окото на Сахара или Ришат. Диаметърът му е около 50 километра и въпреки многобройните изследвания, все още не е ясно кога точно се е появил.

От НАСА няколко пъти са снимали структурата ѝ, но и те признават, че не могат да обяснят откога е там.

Според изследователите, които търсят Атлантида, това скално образувание е изчезналият древен остров. Първото доказателство е, че размерите на острова, описан от Платон, и размерите на Ришат, са напълно еднакви.

Древните източници казват, че Атлантида е бил под формата на 3 концентрични пръстени, един от който бил воден. 10 000 години след предполагаемата гибел на острова снимките на Окото на Сахара показват същата структура.

Френският изследовател Орландо Сантос казва, че в идеята да се търси Атлантида в пустинята Сахара има логика. Защото е напълно възможно след земетресение или цунами, островът първо да е потънал в Атлантическия океан, а след това благодарение на активни тектонски процеси да се е присъединил към континента Африка.

Предполага, че островът е жертва на библейски потоп в резултат на падане на астероид, който е предизвикал силно земетресение и цунами.

Съществуват и данни, според които в древността в Северна Африка е имало високо развита цивилизация. Това е потвърдено от историка Борис Богаевски, който казва, че е открил следи от културата на атлантите между Тунис и Мароко.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати