На едно място в света гравитацията не същестува

Къща в Санта Круз

Къща в Санта Круз, Калифорния е едно от най-загадъчните места на света, тъй като тук законът на гравитацията няма никакви сили. Водата може да тече нагоре, а хората да се накланят с до 45 градуса напред, без да падат.

Къщата се разполага на хълм и цялата ѝ площ е не повече от 150 квадратни метра. В миналото къщата се е използвала като място за отдих в периода на летните ваканции, а е построена през 1939 година.

Легендите разказват, че когато е започнал строежът, архитектите трудно успели да направят точен чертеж на парцела, защото инструментите им излизали от контрол при първата крачка на това парче земя.

Хората в Санта Круз вярват, че къщата се обитава от тайнствена сила, която действа извън всякакви закони, познати на човечеството.

Днес тази постройка е по-скоро туристическа атракция и дори самите собствениците отказват да прекарат една нощ в нея. На входа на бараката се заплаща такса и едва тогава може да се влезе в нея.

Къща без гравитация

Стотици са паранормалните случки, които са ставали през годините. Между тези 4 стени неведнъж се е случвало хората изведнъж да загубят равновесие и да паднат или да се чувстват дезориентирани.

Науката не може да даде точно обяснение за слабата гравитация на това място. Предполага се, че електромагнитно поле или неоткрит геоложки феномен смущава гравитационните сили.

Друга от теориите казва, че в тази къща се намира мощна машина, поставена от извънземните, с която да насочват летящите си чинии. Въпреки че е най-невероятна, именно тази от теориите се радва на най-голяма популярност.

Преди няколко години изследователят Рей Хаймън стигна до извода, че феноменалността на къщата се дължи на архитектите, които със серия от вертикални и хоризонтални линии създават оптическа илюзия, така че мозъкът да няма отправна точка и по-трудно се ориентира в пространството.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари