Британски палеонтолог: Чудовището от Лох Нес е лебед!

Чудовище от Лох Нес

Легендата за прословутото чудовище от Лох Нес, всяваща страх у хората вече толкова години, за пореден път беше обявена за измислица.

Британски палеонтолог развенча мита за огромното праисторическо животно, живеещо в дълбоките води на шотландското езеро, заявявайки, че мистериозното създание всъщност е обикновен лебед, предава вестник Метро.

Неочакваният извод е направен от палеонтолога Дарън Нейш от университета на Саутхемптън, който е автор и на книгата Търсене на чудовища. Именно в това четиво той представя становището си по въпроса.

Нейш всъщност коментира какво стои зад една от най-известните снимки, която би трябвало да доказва съществуването на предполагаемо чудовище в района. Според него на нея всъщност е заснет лебед.

Изображението е дело на Хю Грей и датира от 1933 година. Тя се счита първото фотографско доказателство за съществуване на чудовището. Вглеждайки се в снимката, можем да откроим нещо като глава на змиорка и плавници.

Ако питате Дарън Нейш обаче, тълкуването на тази снимка е силно преувеличено и всъщност на нея е запечатан образът на най-обикновен лебед.

Това във водата не е куче, нито чудовище. Това е лебед, категоричен е палеонтологът.

Изглежда, че за специалиста е ясно, че митът за Неси е измама. Той не пропуска да напомни и за друга снимка, свързваща се с чудовището от Лох Нес, която също е била измамна.

Изображението е направено през 1960 година и в действителност изобразява преобърнат каяк. Години наред обаче мнозина са вярвали, че на нея се вижда част от мистериозния звяр.

Дарън Нейш не е първият, който изказва неочаквана теория по случая с Неси. Припомняме, че неотдавна се появиха още две теории, според които в шотландското езеро не дебне ужасяващ звяр.

Една от тях беше представена от британския историк Гарет Уиялмс, който смята, че историята за Неси всъщност е добре обмислен рекламен трик, с който да бъдат привлечени туристи в района.

Според версията на Стив Фелтам, който търси създанието във водите на шотландското езеро вече четвърт век, Неси е сом.

Виж повече

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари