Откриха полумъртво нигерийче, изхвърлено заради вещерство

Нигерийче

Малко нигерийче бе открито в кофите за боклук на 31 януари в Африка. Две годишното дете е живяло там осем месеца и се е изхранвало основно с червеи.

Датчанката Ания Ловен вижда измършавялото дете да се скита голо и босо по улиците на града. Тя от години живее в Африка и е основател на фондация, занимаваща се с оказването на помощ на деца, набеждавани, че са прокълнати и отхвърлени от общността си. Някои от тях дори биват убивани, ако бъдат заподозрени във вещерство.

Ловен ръководи детски център, където се приютяват деца, отхвърлени от роднините си заради причини като вещерство, магьосничество или има съмнения, че правят магии. Там те получават медицинска помощ, храна и подслон.

Г-жа Ловен повива детето в одеяло и първата ѝ реакция като майка е да го притисне към себе си. Тя му дава храна и вода, след което го отвежда в най-близката болница. Детето получава името Хоуп – Надежда. Снимките, които Ловен качва в личния си профил, са споделени в цял свят.

Медиците установяват, че в стомаха на детето има основно червеи. Те са старателно премахнати и днес Хоуп се радва на добро здраве. Всекидневните преливания на кръв бавно го връщат към живота, но ще е нужно продължително лечение, за да се възстанови напълно.

Днес, няколко седмици по-късно, Хоуп все още е в болницата. Детето вече се храни само и набира сили. Ловен често води сина си да си играе с малчугана. Тя е категорична, че тези практики, характерни за цяла Африка, трябва да бъдат спрени.

Това обаче е доста трудно, тъй като племената продължават да вярват и най-вече да се страхуват от непознатото, като са свикнали да го определят с наименования като магии, вещерство, вуду и други.

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

valeriq
valeriq
03.08.2016 08:54
Миличкото
2
0
ужас гадост горкото
ужас гадост горкото
08.04.2016 21:42
Червеи...бляк
2
0