Космат циклоп живее на Апшеронския полуостров

Космат циклоп живее на Апшеронския полуостров

Огромно създание с едно единствено око плаши жителите на Апшеронския полуостров, който се намира в Азербайджан. Според хората, които са го виждали, то е покрито с черна козина, а окото му е с ярко червен цвят.

За пръв път косматият циклоп е видян през 1989 г. от курсанти от Висшето Военно Каспийско училище. Според техните разкази съществото тича много бързо и крачката му е три пъти по-голяма от тази на човек. Някои учени смятат, че подобни същества са обитавали Земята преди много години и това е просто едно от последните оцелели.

Възможно е циклопът от “Одисей” на Омир да е бил съвсем реален, а не да е плод на въображението на автора или персонаж от гръцки легенди.

На остров Крит пазят останките на ужасяващо творение на майката Природа, което прилича на слон, но е само с едно око. Съществото е живяло преди повече от 7 милиона години, твърдят учените. То е било млекопитаещо и според хипотезите на учените е можело да прекосява дълги разстояния с плуване.

То е било разпространено в цял свят, смята геологът Харалампос Фасулас, който ръководи археологичните разкопки, които се провеждат от университета в Крит. Преди време група археолози открили бивни на едноокия слон, които били почти два метра дълги.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
здрав4ето1
здрав4ето1
28.01.2013 12:34
може би това е вярно но според мене циклопът е великан с човешки вид но с едно око. аз предполагам така от книги на различни народи т.е. книги с митове.
0
0