Кои са сноутърите

Кои са сноутърите

Едно от най-странните създания, което е обитавало планетата ни, е сноутърът, твърдят американски учени. Странното същество има тяло на мишка, ходи с пипала, които растат от носа му.

Латинското име на съществото, дадено му от учените, е Nasobema lyricum, отряд Rhinogradentia. Но е известно като сноутър. За пръв път то е открито на остров Хидудифи в Тихия океан от пленен от японците шведски войник през 1941 г.

За съжаление всички 189 вида сноутъри са избити от ядрени опити. Един от тях е представлявал животно с огромна опашка, което се е захващало за клон и е висяло над жертвата си. То започвало да се люлее като махало, докато не я хипнотизирало, и забождало в нея нокът, пълен с отрова. След това просто изчаквало жертвата му да изгуби съзнание.

Сред сноутърите е имало и такива, които са приличали на прилепи, както и такива, които летят над водата и загребват храната си с пипалоподбни крайници. Те са описани подробно от изследователя Харолд Щумке, който разказва за странния танц по време на чифтосване, който танцуват сноутърите.

Много са споровете, възникнали след публикуването на книгата „The Snouters”. Тъй като обаче авторът й, виден професор по зология, вече е покойник, никойне може със сигурност да каже дали сноутърите наистина са съществували.

Харолд Щумке обаче не е първият, който говори за сноутъри. Те се споменават в немската поезия от началото на двадесети век. В стихотворенията на немски поет те са описани точно така, както след повече от половин век ще се появят в книгата на Щумке.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Вяра
Вяра
22.10.2014 22:26
Естествено избити до крак от хората. Защо ли не се учудвам
0
0
Лора
Лора
13.02.2014 19:04
боже
0
0