Суеверия с халки и пръстени
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Суеверия с халки и пръстени

Суеверия с халки и пръстени

Пръстени

Много хора носят пръстени в качеството си на украшения и не подозират какви магически сили имат тези предмети. Пръстените се считат за символ на властта.

Съществуват много примери, когато чрез пръстен може да се привлече успех и да се предпазите от опасности. Ако носите такива украшения, то е необходимо да разберете каква енергия е заложена в тях.

В древни времена египтяните са вярвали, че през безименния пръст преминава особена вена, която води право към сърцето. Тази легенда е била възприета от гърците при завоюването на Египет от Александър Македонски, а от тях е преминала сред римляните.

Оттук следва съвсем логично, че точно на този пръст трябва да се поставя брачната халка и този обичай се разпространява почти по целия свят.

Загубата на единия или и на двата пръстена преди бракосъчетанието се смята за лоша поличба и даже за предзнаменование за смърт. Но лошо е и ако някой от съпрузите си загуби халката. Ако това се случи, трябва веднага да купи нова, да я надене на пръста си и да произнесе думите, които е казал и пред олтара.

Халки

Халката не бива да се дава на друг човек, за да я мери, защото в този случай между съпрузите ще настъпят конфликти и неприятности. Ако халката се изтърка и счупи, това също предвещава смъртта на съпруга или съпругата.

Счита се, че чуждите накити от метал натрупват и задържат в себе си информация за своите собственици, в това число и негативната. Не се препоръчва даже да се ползват или претопяват халките на родители, които имат дълъг и щастлив брак.

Носенето на пръстен, независимо какъв, на показалеца не само е символ на власт и амбиция, но и се смята, че активира съответните енергии.

Неслучайно на всички портрети кралете и кралиците носят пръстени точно на показалеца. В някои части на Европа дори забранявали хора без определен статус да носят пръстен на този пръст.

На кутрето векове наред се носели пръстени с печати или друга фамилна символика, както и пръстени, символизиращи принадлежност към професионална гилдия. Смятало се, че носенето на пръстен точно на този пръст помага за подобряване на отношенията с околните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати