Смъртта е просто илюзия на нашето съзнание
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Смъртта е просто илюзия на нашето съзнание

Смъртта е просто илюзия на нашето съзнание

Смърт

Според професора по психология доктор Робърт Ланза смъртта, каквато я знаем, не съществува, а е просто процес на преминаването на съзнанието от една форма в друга.

Психологът е убеден, че всъщност хората не умират. Самата смърт е просто илюзия, в която човек е научил сам себе си да вярва. Теорията на учена е, че съзнанието е безсмъртно.

Според него стресиращият процес от напускането на биологичната му обвивка е накарало ума ни да смята, че живеем един живот и след като умрем нашето съществуване прекъсва.

Ланза отрича биоцентричната теория, която смята, че животът е свързан единствено с физическото тяло. Нашето съзнание създава Космоса, а не обратното. Работата е в това как възприемаме света около нас.

Ако виждаме небето синьо, това е така, защото някой ни е научил, че цветът на небето е син, но връзките в мозъка могат да бъдат изменени, така че може небето да се възприеме като червено или зелено – обяснява теорията си той.

Безсмъртие

Много последователи на теорията за безсмъртието на съзнанието твърдят, че именно съзнанието или душата, задвижваща тялото, определя света около нас. Без нея нищо не би съществувало и дори Космосът е инструмент на ума.

Ланза смята, че има много доказателства за твърденията му. Животът е приключение, което надхвърля нашия линеен начин на мислене.

След като умрем, ние отново оживяваме, което е доказано чрез квантовата механика и многобройните доказателства от квантовата физика, казва още професорът.

Теорията на Ланза е жестоко критикувана от учените традиционалисти, които смятат, че констатациите от квантовата физика не могат да се тълкуват по такъв начин и да отричат Дарвиновата теория.

Според тях теорията на психолога за биоцентризма не е достатъчно обоснована, защото не работи с факти, а с предположения.

Не на последно място теорията противоречи на абсолютно всички научни изследвания в последните няколко века.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
име
име
17.09.2015 00:00
допълнение по темата
0
0