Йети броди из Витоша

Йети

Легендарното същество Йети е било забелязано и на територията на нашата страна. Страховитото създание е видяно от възрастна дама от София, която съобщила на телефон 112 за живеещо на Витоша Йети.

Ужасената жена обяснила на дежурната служителка, че около жилището ѝ обикаля същество, което е виждала само във филмите, пише вестник Телеграф.

Йети, наричано още Големия снежен човек и Голямата стъпка, е човекоподобно създание, което според легендата обитава високите части на Хималаите.

Въпреки това има множество случки, в които хора са го виждали и на други места по света. Изглежда Йети се разхожда и в пределите на нашата страна. За случая е съобщено на 22-ри август.

Тогава създанието стигнало до имота на старицата, намиращ се над село Кладница. Уплашената баба описва създанието, което зърнала, като чудовище с черти на маймуна и човек. То било доста едро, а височината му надминавала два метра. Създанието издавало много странни звуци.

Витоша

На моменти те напомняли ръмжене, а после сякаш от устата му излизал човешки глас. То можело да стои изправено на два крака, но понякога, използвало и четирите си крайника, за да се придвижи.

Според възрастната столичанка, която го е забелязала, то стояло на близката поляна и се опитвало да намери корени на растения. Както ровело в земята обаче, внезапно се изправило рязко и започнало да души във въздуха. След това с бързи подскоци се насочило към храсталаците.

Със сигурност мнозина биха се усъмнили в думите на възрастната дама, само че се оказва, че тя не е единствената забелязала същество от вида на Йети. Малко след този случай в Столична община е получен още един сигнал за бродещ космат звяр.

Господинът, който се натъкнал на съществото, попитал дали от Софийската зоологическа градина не е избягала някоя маймуна.

Човекът обяснил, че дори е направил снимки на чудовището, което е видял с телефона си. Изглежда, за да докаже истинността на думите си, той заявил, че ако се наложи, може лично да представи фотосите пред кмета на София Йорданка Фандъкова.

Виж повече

Рейтинг

3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

...
...
28.08.2015 19:51
Ако това не е някоя мечка пък на.
"Както ровело в земята обаче, внезапно се изправило рязко и започнало да души във въздуха. След това с бързи подскоци се насочило към храсталаците."
Мечките ги правят тези работи...
8
0