Йети броди из Витоша

Йети

Легендарното същество Йети е било забелязано и на територията на нашата страна. Страховитото създание е видяно от възрастна дама от София, която съобщила на телефон 112 за живеещо на Витоша Йети.

Ужасената жена обяснила на дежурната служителка, че около жилището ѝ обикаля същество, което е виждала само във филмите, пише вестник Телеграф.

Йети, наричано още Големия снежен човек и Голямата стъпка, е човекоподобно създание, което според легендата обитава високите части на Хималаите.

Въпреки това има множество случки, в които хора са го виждали и на други места по света. Изглежда Йети се разхожда и в пределите на нашата страна. За случая е съобщено на 22-ри август.

Тогава създанието стигнало до имота на старицата, намиращ се над село Кладница. Уплашената баба описва създанието, което зърнала, като чудовище с черти на маймуна и човек. То било доста едро, а височината му надминавала два метра. Създанието издавало много странни звуци.

Витоша

На моменти те напомняли ръмжене, а после сякаш от устата му излизал човешки глас. То можело да стои изправено на два крака, но понякога, използвало и четирите си крайника, за да се придвижи.

Според възрастната столичанка, която го е забелязала, то стояло на близката поляна и се опитвало да намери корени на растения. Както ровело в земята обаче, внезапно се изправило рязко и започнало да души във въздуха. След това с бързи подскоци се насочило към храсталаците.

Със сигурност мнозина биха се усъмнили в думите на възрастната дама, само че се оказва, че тя не е единствената забелязала същество от вида на Йети. Малко след този случай в Столична община е получен още един сигнал за бродещ космат звяр.

Господинът, който се натъкнал на съществото, попитал дали от Софийската зоологическа градина не е избягала някоя маймуна.

Човекът обяснил, че дори е направил снимки на чудовището, което е видял с телефона си. Изглежда, за да докаже истинността на думите си, той заявил, че ако се наложи, може лично да представи фотосите пред кмета на София Йорданка Фандъкова.

Рейтинг

3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 1
2 1
1 0

Коментари (1)

...
...
28.08.2015 19:51
Ако това не е някоя мечка пък на.
"Както ровело в земята обаче, внезапно се изправило рязко и започнало да души във въздуха. След това с бързи подскоци се насочило към храсталаците."
Мечките ги правят тези работи...
8
0