Подгониха канибалите в Папуа-Нова Гвинея

Канибал

Спешни мерки срещу канибалите населяващи Папуа-Нова Гвинея предприе полицията на островната държава.

Макар и да сме в ХХI век, в отдалечените части на индонезийските острови все още живеят племена и общности, които се хранят с човешка плът и практикуват ужасяващи ритуали, свързани с жестоки убийства на човешки племена, съобщава британският вестник Телеграф.

Органите на реда в разположената в Тихия океан държава са задържали 54 човека, живеещи в отдалечен селски район по поречието на местната река Флай. Те са обвинени, че са убили и изяли трима свои съселяни, а главите им са ползвали в черни магически ритуали.

Световните медии съобщават, че в акциите са участвали повече от 60 тежко въоръжени полицаи. След края на операцията, 30 от тях са останали в селото, за да следят за спазването на обществения ред в населеното място, тъй като голяма част от останалите селяни са изразили бурно недоволството си срещу арестите.

Специална комисия, назначена от губернатора на района, в който се намира селото, ще търси и разследва доказателства за извършените ужасяващи престъпления.

Не за първи път на гвинейските полицаи им се налага да прилагат спешни и строги мерки срещу канибали. Някога ужасяващите практики били широко разпространени на почти цялата територия на страната и били преустановени до голяма степен след идването на германските колонизатори.

Канибализъм

През ХХ век е имало отделни и ограничени случаи на канибализъм и то предимно в населените места, разположени до гъстите джунгли на острова.

От началото на ХХI век обаче на острова, специално в селските райони, се забелязва един своеобразен човекоядски ренесанс на старите порядки. Анализаторите все още не могат да си обяснят този факт.

От 2009 година местните органи на реда постоянно биват уведомявани за случаи за практикуване на канибализъм и разпространение на зловещи религиозни култове. Жертвите биват обезглавявани и изяждани, а колибите им - опожарявани.

Убийците отрязали главите на жертвите си и ги отнесли със себе си, за да ги използват за магически ритуали. Не можем да допуснем това да продължи да се случва. Вече сме в XXI век, коментира Силва Сика, началник на полицията в Западната провинция на Папуа-Нова Гвинея.

Той е твърдо решен, докато изтече мандата му през 2018 година, да изкорени напълно канибализма в поверената му провинция.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари