Белезите от Холокоста се предават генетично

Евреи

Според учени от катедра Генетика към университетската болницата Маунт Синай в Ню Йорк травмите, причинени от ужасите през Холокоста, се предават на децата и внуците на преживелите съвременници на еврейския геноцид, съобщава вестник Гардиан.

За да докажат теорията си, генните инженери изследвали 32 евреи, пострадали през Втората световна война, както и техните наследници. Анализът на данните показал, че новото еврейско поколение има в пъти по-голям шанс да страда от стресови и психически разстройства за разлика от тези юдеи, живеещи извън Европа по време на Голямата война.

Генетичните промени могат да се припишат единствено на влиянието на Холокоста, категорични са лекарите. Експертите смятат, че тяхното изследване е пряко доказателство за съществуването на така наречената епигенетична наследственост.

Науката смята, че с този вид наследяване децата и внуците наследяват на генно ниво влиянието на околната среда и социалните перипетии, през които е преминал родителят им и до известна степен опита, който е натрупал.

Аушвиц

Учените не ограничили изследването си само до една етническа група. Те изследвали и влиянието на големия глад, настъпил в Холандия, след разрухата на Втората световна война. Установено е, че децата и внуците на бременните тогава нидерландки са застрашени в голяма степен от развитието на шизофрения и други тежки психически заболявания като постоянна нервност и психично разстройство.

Третото контролно проучване за ефектите на епигенетичната наследственост не било свързано с последиците на Втората световна война. Еврейските учени от болницата Маунт Синай изследвали синовете и внуците от мъжки пол на заклети пушачи.

Експертите установили, че наследниците на хората с вредния навик са по-тежки и при тях има много по-голяма опасност да развият различни заболявания, свързани със сърдечната дейност за разлика от децата на непушачите.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Хитлер
Хитлер
27.08.2015 00:53
Т.е като се къпят се чувстват като в газова камера ?
1
0