Мъж изпраща съпругата си на Марс с еднопосочен билет

Хора на Марс

Щастливо жененият баща на две деца Джейсън Станфорд съобщи, че е готов да изпрати съпругата си Соня Метър с еднопосочен билет до Марс. Жената на живота му, с която той съжителства от повече от 15 години, е една от малцината избрани да се включат в противоречивата частна инициатива Марс уан, която цели да създаде първата човешка колония на Червената планета.

Джейсън разказва пред Дейли мейл, че макар и трудно, той е приел решението на съпругата си и я подкрепя в опасната мисия, в която тя е решила да се впусне. На американеца му предстоят още десет години семейно щастие. След това той ще трябва да се раздели завинаги с жена си. Първата група колонизатори, която ще поеме към Марс, ще напусне Земята през 2026 година. Сред тях ще е и Соня Метър.

След като остане сам Джейсън ще трябва да поеме изцяло грижата за семейното огнище. Днес двете деца на съпружеската двойка са съответно на 11 и 13 години. Семейството живее в град Александрия, щата Вирджиния. Американецът разказва, че децата са приели хладнокръвно решението на майка си и са дали своята благословия тя да стане част от първото човешко поселение извън Земята.

Проблемът не е личен, той засяга цялото човечество и аз го приех с цялата нужна отговорност, коментира Джейсън. И добавя: Соня наистина ще ми липсва, но ако хората все пак успеят да изградят колония на тази планета, това ще бъде важна победа за цялото човечество, което ще разшири границите си извън пределите на Земята!

Въпреки че бъдещата колонизаторка отива на Марс с мисълта да помогне за поредната голяма стъпка, която човечеството да направи, тя бе жестоко разкритикувана от американската преса за решението си да остави завинаги своето семейство.

Соня е класирана в първите 500 от 200 хиляди кандидата, заявили желанието си участват в проекта Марс уан на холандеца Бас Лансдорп.

Ако успеем да постигнем това, на какво ли още сме способни. Моята цел в тази мисия е да покажа на хората на Земята, че няма нещо, което да не можем да постигнем, ако си го поставим за цел, споделя госпожа Метър във видеото, с което кандидатства за участие в мисията.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати