Край на проклятието на осмиците - замлъкна прокълнатият 0888 888 888

Проклятие

Един от най-известните телефонни номера в България вече е закрит. Всички, които наберат 0888 888 888 от днес нататък, ще чуват съобщението: Телефонът на абоната е изключен или извън обхват.

Със закриването му се слага и край на проклятието на осмиците.

Злокобна съдба застигна всеки един от собствениците на фаталния номер. Всички негови притежатели до един са мъртви, което е изплашило порядъчно платежоспособните клиенти на компанията, които отказват да се изръсят за номер с еднакви цифри.

Съгласно тарифите на оператора всеки може да си закупи номер с еднакви цифри, стига да е готов да заплати такса в размер на 3000 лева. Сумата за притежание на деветте осмици обаче била фиксирана на 30 000 лв.

Първият собственик на номера е бил първият генерален директор на Мобилтел Владимир Грашнов. Той не успява да му са нарадва, защото скоротечен рак го отнася в гроба на 48 годишна възраст.

По-късно се появиха спекулации с причината за смъртта на Грашнов, като мнозина изразиха съмнения, че той е бил отровен с радиоактивен изотоп от негов конкурент, но тази версия така и не беше доказана.

Осмица

Злокобните осмици на Грашнов се наследяват от от картофения бос Константин Димитров – Самоковеца, който по-късно е разстрелян показно пред магазин за диаманти в Амстердам, където е на екскурзия с любовницата си.

След неговата смърт номерът преминава в ръцете на столичния бизнесмен Константин Дишлиев. В продължение на две години Дишлиев отговаря на този номер, докато килър не изстрелва 10 куршума в тялото му, когато Дишлиев напуска ресторант в центъра на София.

Проклятието на осмиците взима поредната си жертва в лицето на сенчестия бизнесмен, разследван за пране на над 2 милиона евро.

Няколко години по-късно майката на Дишлиев Йорданка Запрянова също е разстреляна в дома си, като извършителите и на двете екзекуции така и не са разкрити.

Вакантният номер с девет осмици става притежание на неназован столичен тарикат. Три месеца след взимането на номера съпругата му се разболява тежко от рак и той решава да спре да го използва.

В продължение на няколко години той стои блокиран, след което е взето решение да бъде закрит.

Смърт

Защо този телефон носи нещастие на собствениците си се питат мнозина. В китайската нумерология цифрата 8 е символ на успех и щастие. Но тази цифра е свързана и с изплащането на кармични дългове от минал живот.

Смята се, че хората, чието лично число е осмица, са белязани по някакъв начин от смъртта, защото според астрологията това е числото на Сатурн.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
емилия илиева
Много интересна статия,но собствениците на този номер не са били случайни хора,а управители на империи.В техния свят те са имали много врагове и конкуренти,както и неуредени сметки,затова и са си отишли преждевременно.Но все пак,колкото и да търси рационално обяснение,човек,запознат с горната информация ще се откаже да притежава такъв номер.
9
1