Проклятие или любов по холивудски - Греба Гарбо и Джон Гилбърт

Грета Гарбо

Грета Гарбо се ражда в семейството на дребния шведски фермер Карл Алфред Густафсон. От бедните си родители тя не получава подкрепа, за да реализира любовта си към театъра и киното. Сякаш напук на всички, младата и смела Грета заминава за САЩ, за да търси късмета си и се доказва в кино индустрията.

Изключително красива - висока, с изваяно тяло, с бяло лице и сини очи, младата Густафсон притежава много обожатели. Макар и известна, актрисата не желае и не иска да споделя нищо, свързано с личния ѝ живот – не дава интервюта, не подписва автографи и не посещава премиери на филми.

В едно от малкото интервюта, които дава през живота си, журналист се осмелява да попита актрисата за историята на странните ѝ взаимоотношения с Джон Гилбърт, а тя отговаря само, че носи нещастие на всички мъже в живота си, след което прекъсва разговора и си тръгва загадъчно. Това, от своя страна, буди още повече обществения интерес.

В известната актриса се влюбват всичките ѝ партньори в киното, като до любовта ѝ се домогва и привлекателният за много жени Джон Гилбърт. Романсът на двамата секс символи започва на снимачната площадка на Ана Карерина.

Още на първия снимачен ден Джон закъснява с половин час. Когато най-накрая се появява, Грета го пита добре ли е прекарал времето си, на което според очевидци чаровният Гилбърт отговаря: След като Ви видях, разбрах, че съм го пропилял. Още на следващия ден холивудските актьори пристигат на снимките с една и съща кола, а след три месеца е определена датата за сватбата им.

Но ден преди да се врече във вечна вярност на своя любим, Гарбо, без да даде никакви обяснения, си събира вещите и напуска вилата на Гилбърт. В кино индустрията се твърди, че известният плейбой е използвал Грета за реклама на своята кариера.

Въпреки това в деня, насрочен за церемонията, на мястото се събират много гости, а когато става ясно, че булката няма да се яви, се развихря огромен медиен скандал.

Това не ѝ пречи да продължи да се снима с него, тъй като двамата са най-коментираната филмова двойка както в Америка, така и в Европа. Две години след тази случка Джон умира от инфаркт, и то след като е направил още веднъж предложение за брак на своята екранна половинка.

Самата Грета Гарбо до сетния си час вярва, че носи лош късмет на интимните си партньори, тъй като всички те напускат този свят изненадващо.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати