Жреците на Наска закопали пирамида заради боговете

Жреците на Наска закопали пирамида заради боговете

Пирамида, закопана преди стотици години в пустинята Наска, може да се види само на сателитни снимки. Италиански учени са забелязали невероятната постройка, която е с площ на основата около 10 000 квадратни метра. Огромното възвишение е било издигнато на километър и половина от Кауачи от хора, които според археолозите са принадлежали към културата на Наска.

Платото Наска е известно с огромните си рисунки, които се виждат само от птичи полет. Те изобразяват фигури на животни и геометрични фигури, които според една от теориите са послание към извънземните или пък площадка за кацане на извънземни кораби.

Според учените тайнствената пирамида се е състояла от четири разположени една над друга тераси. Тя е направена от изсушени на слънче глинени тухли. Жителите на Кауачи са погребали огромната пирамиза, както и редица други интересни постройки, под тонове пясък. Това се случило, след като в района едно след друго се заредили природни бедствия.

Първо земята била залята от наводнение, а след това последвало силно земетресение. След тези бедствия, твърдят археолозите, местните жреци са изгубили вярата си в магическата сила на пирамидата, която смятали, че ги закриля, и я погребали завинаги. На практика обаче никой не е доказал как може с усилията на човешки ръце да се пренесат тонове пясък, за да бъдат заровени изцяло огромни сгради.

Жреците на Наска закопали пирамида заради боговете

Една от хипотезите на учените е, че след наводнението и земетресението последвала ужасна пясъчна буря, която погребала не само хиляди хора, но и постройките, които били издигнали.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Blagoy Peev
Blagoy Peev
07.10.2011 18:07
Vyara Bez Dela ,Jertva IMA .UKAINA.
ROBOT MADE IN BULGARIA,REMOTE CONTROL
BROADCASTIG MEDIA,TV & RADIO
EMOTIKONI Skype ,blagoy.peev
0
0
as
as
27.03.2011 18:59
Нали ще има и скелети около пирамидата ?
0
0