Най-интелигентните зодии

Близнаци

Интелигентността е нещо, което е заложено у всеки в някаква степен. Доста често се случва така, че личните амбиции и усилия на някой човек му помагат да надгради и развие своя умствен капацитет. Дали ще се справи успешно с тази задача зависи и от зодиакалния знак, под който е роден.

Като цяло огнените зодии могат да се похвалят с интуитивен интелект. Те виждат възможностите и поемат рискове, защото знаят, че си заслужава. От друга страна, земните знаци са пълна противоположност на огнените. Те имат практическа интелигентност и предпочитат дълго да пресмятат, преди да започнат дадено начинание.

Въздушните знаци пък са идеалните аналитици. Нищо не може да се скрие от прозорливия им ум – виждат и тълкуват всичко. В астрологията водните знаци са представата за съвкупна интелигентност. Те много лесно влизат в контакт с останалите, преценяват идеално всички ситуации и са пълни с разбиране, което ги прави емоционално интелигентни.

И въпреки че всички зодии имат различни качества и заложби, в зодиака се открояват 3 знака, които заслужават титлата най-интелигентна зодия.

Скорпион

Зодия Скорпион

Те са родени с уникално шесто чувство. Винаги се стремят да усетят нещата в дълбочина и е много трудно да бъдат манипулирани. Голяма част от успеха на Скорпионите се дължи и на тяхната упорита работа. Те никога не се отказват от дадено начинание, защото не им се отдава, а продължават все по-задълбочено да го проучват.

Зодия Стрелец

Стрелец

Тяхната страст към пътешествия и нови приключения им помага да научават повече за света около тях. Стрелците са проницателни, знаят как да оценят всяка ситуация, в която попадат, както и хората, с които общуват. За родените под този знак е характерно да инвестират време и средства в самоусъвършенстване. Често могат да бъдат забелязани на различни курсове.

Зодия Близнаци

Интелигентността на Близнаците започва да се проявява още в ранна детска възраст. От малки те са изключително любопитни за света, който ги заобикаля, и не спират да го изследват и изучават. Те се нуждаят от интелигентни събеседници и партньори, готови за конструктивни преговори.

Рейтинг

3.6
Общо 29 гласували
5 8
4 7
3 9
2 4
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Lillium
Lillium
30.10.2015 12:25
Не мога да разбера, защо трябва да има толкова негативни коментари. Това е нечие проучване и възгледи над темата, и не е правено с цел да дразни никой от вас. Сега пък, ако някой се дразни, като го чете и си избива комплексите, си е изцяло негов проблем :D.

Пример: Моята зодия също я няма тук, но няма да се дреча като някакъв простак, за да покажа, какво възспитание ми липсва :)).
25
11
✴✳❇
✴✳❇
22.10.2015 18:04
Също в интелигентните зодии спадат и Лъв и Телец!
13
14
dayana38
dayana38
24.07.2016 22:29
DoubleDream, не е правилно да даваш мнение, с такъв обхват, защото хората не са едни и същи щом имат обща зодия !? Аз съм лъв и бих могла да водя този спор с теб доста дълго ! :D
4
2
Mirwa Sardi
Mirwa Sardi
03.09.2015 15:02
Не може да се вадят изводи за интелигентността само от слънчевия знак. Асцендентът играе водеща роля след навършването на т. нар. "Христова възраст" - 33г. Аз, например, съм Овен с асцендент Рак и, въпреки че тези знаци правят квадрат и се "бият", когато съумях да ги интегрирам в едно, т.е. да приема всичките си страни и да се възползвам пълноценно от тях, резултатът е налице - имам 2 висши образования и сега ще карам трето:) Естествено, не твърдя, че начетеността е критерий за интелигиентност. Ако човек си постави за цел постигането на каквото и да било и го следва неотклонно, рано или късно го постига, независимо от зодиакалната обусловеност. Зад маската, която даден знак ти дава определен характер като човек, стои нещо неизмеримо по-мощно - човекият Дух - Божествената искра в нас. Когато Той се събуди, няма значение каква зодия си - тогава цялото познание е в ръцете ти.
23
11
Kiki
Kiki
03.09.2015 13:53
Тези три зодии и интелект - Магаре и космос! :D:D:D
18
26
Janet
Janet
03.09.2015 09:35
Pishete kompetentni statii,ako moga taka da se izrazia za napisa noto.stiga gluposti i izmishliotini.
0
16
Моли
Моли
05.08.2015 05:28
Разбирам,че сте засегнати поради липсата ви в стълбичката на интелекта,но нека не се нагрубява ме.господин астролог веднъж ги наричате неинтелигентни,нелогични после ги наричате приятели?!?!?!и личният ви опит очевидно не е достатачно богат, за да изкажете мнение което да обори доказаното от науката.така че преди да кажеш -не съм съгласен -аз мисля ...първо си задай въпроса -имам ли какво да кажа ;-)
7
52
astrology
astrology
01.08.2015 16:05
Не съм съгласна! Аз се занимавам с Астрология от години! Повечето ми приятели са близнаци и мога да твърдя, че не са особено интелигентни. Логиката им е слабост... Скорпионите са умни, но успяват чрез маниполативност и послъгване. Стрелците също не могат да се похвалят с интелигентност. При тях по-скоро успехите им се дължат на много труд. Като цяло няма такава титла като "най-интелигентна зодия". Колкото до Овен и Водолей, това са едни от знаците, които вадеят логиката най-добре. Казвам всиччко от личен опит!
55
19
Sunny
Sunny
16.10.2016 13:45
Ооооо Ванеса Виденова ли се обажда или Алена? "Занимавам се с астрология от години"... Я ходи да се... (не знам какво да правиш, ама отиди и си гледай работата или научи нещо повече за зодиите) Да това са НАЙ ЛЮБОЗНАТЕЛНИТЕ ЗОДИИ и знаят много неща за много неща и ако не си съгласна с мен си гледай работата
6
2
Аааааа
Аааааа
01.08.2015 13:03
Направо смешна статия. Въздухарите близнаци, гаднярите скорпиони и шантавите стрелци...интелект друг път.
49
37
Sunny
Sunny
16.10.2016 13:46
Или от тъпанарите
1
3
merry_di
merry_di
15.09.2016 13:46
:D Явно си от комплексарите...
4
2