sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Извънземните много приличат на нас

Извънземните много приличат на нас

Извънземно

Световноизвестният специалист по конвергентна еволюция проф. Саймън Конуей Морис наскоро представи противоречива за научните среди теория, че животът на Земята не е уникален и има и други планети във Вселената, където биологичните форми са подобни на земните.

Ученът основава твърдението си на изследванията на земни биологични форми, които са се развили по сходен начин в разстояние от милион години едни от други в различни части на планетата.

Професор Морис дава пример с очите – изключително сложен орган, който се е появил както при октоподите, така и при насекомите, гръбначните и безгръбначните животни. При това независимо че те са от различен клас и са се появили в различен времеви период.

Друг основен довод на учена е, че много от съвременните форми на живот макар и с напълно различен прародител, днес имат сходна форма.

Конкретен пример той дава с делфините. Обичаните морски бозайници имат за прародител животно, напомнящо по-скоро на хипопотам. Днешните делфини обаче по форма наподобяват акулите.

В своята книга Руните на еволюцията проф. Морис защитава тезата, че животът на Земята не се развива на случаен принцип, а всичко следва точно определени закони.

Извънземни

Теорията му е, че просто не е имало как животът да не образува протеини, животните да не придобият очи, крайници, а в крайна сметка някои от тях да не развият интелект и умения да използват инструменти.

Точно тази убеденост на учена му дава увереност да твърди, че конвергентните канони на еволюцията неизбежно са приложени и на други планети, подобни по състав на Земята.

Като се има предвид големият брой такива планети, които астрономите откриват непрекъснато, е цяло чудо, че те все още не са се натъкнали на доказателства, че извънземните приличат на нас, казва той.

Според него в науката няма място за случайности и когато човечеството направи контакт с извънземни, то ще види, че те също имат крайници, глави и тела и много приличат на хората.

С разумна увереност може да се каже, че вероятността някъде в Космоса да се появи нещо близко до човек е доста висока. С толкова много планети, подобни на Земята, дори ако зарчето уцелва правилното число веднъж на сто пъти, това все пак значи, че има голям брой интелигентни видове, пръснати около нас, категоричен е Морис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ГФБ
ГФБ
17.07.2015 11:08
Всъщност „Те",сме ние!
6
0