Чудо! Кораб, изчезнал в Бермудския триъгълник, се завърна

Кораб

Истинско чудо се случи пред очите на кубинската брегова охрана. Ненадейно се появи изоставен кораб, за който стана ясно, че е изчезнал през първата половина на миналия век в зоната на Бермудския триъгълник, информира научният портал Segnidalcielo.

На 16-ти май тази година Кубинските брегови охранители забелязали дрейфуващ кораб в крайбрежните води западно от столицата на Куба Хавана. Плавателният съд бил покрит с ръжда и видимо без екипаж на борда.

Служителите на бреговата охрана пробвали да се свържат с хора от кораба посредством радио, но след като опитът им претърпял неуспех решили да изпратят патрулни катери, които да проверят какво се случва в плавателния съд.

Много скоро охранителите открили, че мистериозният кораб е съвсем празен и свободно се носи по вълните. Те го претърсили из основи, но така и не открили никакви следи от хора.

Все пак екипът е попаднал на дневник на капитан Мейера, който през двадесетте години на миналото столетие е работел в параходната компания Clinchfield Navigation Company. В него обаче не се упоменавало какво точно е станало с плавателния съд и екипажа на борда му.

Призрачен кораб

Това, което светът знае за кораба SS Cotopaxi, не е никак много. На 29-ти ноември 1926 година той потегля от пристанището на Чарлтън, Южна Каролина към Хавана с товар от въглища.

За негово нещастие обаче маршрутът му минавал през пределите на Бермудския триъгълник. На 1-ви декември екипажът на SS Cotopaxi сигнализирал за инцидент. По-конкретно ставало дума за теч в трюма.

В последствие сигналът от кораба изчезнал, а при последвалото издирване нито плавателния съд, нито хората на борда му били открити. Така на 31-ви януари 1927 година корабът SS Cotopaxi бил обявен за изчезнал.

Оттогава той е в списъка на корабите, които са се изпарили мистериозно в района на Бермудския триъгълник. Сред плавателните съдове, останали завинаги в плен на загадъчното място, са още параходът Сандра, товарният кораб Ставенджър, рибарският кораб Сно‘бой, състезателната яхта Ревонок, 20000-тонен товарен кораб Анита и много други.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йосиф
Йосиф
21.08.2015 11:19
Пълни глупости кой кораб може да плува от 1927 година без да потъне до сега ами той ще изгние 10 пъти за толкова време и ще потъне,кой глупак ги пише тези небивалици да вземе да се гръмне по добре.
9
5