Стартира първото училище със Слънчева педагогика на Дънов

Дънов

Петър Дънов и неговите постулати за живота най-накрая влизат в действие. И то не къде, а в училище.

От 15 септември у нас стартира първото по рода си частно основно училище Изгрев. Там малчуганите ще бъдат обучавани по метода на Слънчевата педагогика.

Срокът за записване е до края на юни. В училището ще бъдат приети 80 деца, които ще учат учат в хармония с природата, на основата на нейните принципи и на тези на любовта.

Почти век след формулирането на Слънчевата педагогика принципите на Петър Дънов ще бъдат приложени нагледно. Часовете в Изгрев ще бъдат съпроводени с мелодична музика, а учителите, които ще преподават, ще са сред най-отдадените в това начинание.

Като за първа година училището ще приема деца от подготвителен до 7 клас включително. В него могат да бъдат записани всички деца – без ограничения за раса, религия, националност, етнически произход и пол.

Сред изискванията към кандидатите е готовност на ученика за постъпване в съответния клас, съвместимост между критерии и очаквания на родител и училище и декларация за запознатост и съгласие за приложение на здравната програма на училището чрез методите на Слънчевата педагогика.

Слънчева педагогика

Тези критерии се изясняват след среща на родителите и детето с директора на училището или с упълномощено от него лице.

Необходимите документи за кандидатстване са като във всяко едно обикновено училище - копие от акт за раждане, удостоверение за завършен подготвителен клас (за прием в първи клас), удостоверение за преместване (за прием след първи клас), имунизационен паспорт и лична здравна профилактична карта.

След като се попълни заявлението за кандидатстване в частно основно училище Изгрев, кандидатурата и мотивите биват разгледани и, по преценка на ръководството, одобрени или отхвърлени. Класовете се формират след попълване на минималния брой желаещи, като родителите биват уведомени своевременно.

Сред основните цели на частното училище е създаване на една нова и подходяща среда за развитието на децата. Училищното обучение ще протича в домашен уют, наситен с българските традиции и общочовешки добродетели.

С помощта на учителите си децата без проблем ще усвояват и най-високите върхове на съвременните изисквания в образованието. Близостта с природата ще отвори един нов свят пред тях. Светлината, въздухът, водата и храната ще ги направи здрави, а с любовта и усетът към музиката ще положат основите на успеха в живота им.

Виж повече

Рейтинг

3.8
Общо 6 гласували
5 1
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

С.Д.
С.Д.
27.08.2015 10:41
Може и да стартира, но няма лиценз - който не вярва, нека да провери дали ЧОУ"Изгрев" фигурира в страницата на РИО-София. Всяко легално училище на страницата си публикува лиценз,снимка и подробна биография на директора, преподавателки състав и т.н. важни подробности. Познавам директора на ЧОУ"Изгрев" от много години, знам как направиха и училището - с лъжи и манипулации. Не го препоръчвам на никого. Това е и една подигравка с Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов)- той е говорил за безплатно училище, достъпно за всички желаещи и нуждаещи се, и в това училище да се приложат методите на Новото Учение
1
0
Ива
Ива
07.08.2015 22:21
Чудесно.Мисля,че доста се закъсня с това.Някой трябваше да разчупи стереотипите на остарялото обучение,изискващо само подчинение и послушание.Огнените деца имат право на друг вид отношение,за да променят света към добро.И МУЗИКАТА,РАЗБИРА СЕ ИСТИНСКАТА-дано замени най-сетне чалга простотията.
0
0