Космически сблъсъци са причината за Световния океан

Комета

Според учени водата, която е извор на живот на Земята, не се е образувала на самата планета, а е пристигнала тук с метеорити, които са паднали на повърхността ѝ. Това е станало преди няколко милиарда години, когато планетата е била все още млада.

Учените смятат, че дори и да е имало някакво количество от животворната течност, то не е успявало да се задържи, преди да се изпари поради буйните слънчеви ветрове, оказващи тогава още по-голямо влияние на Земята.

Известно е, че във вътрешните части на Слънчевата система няма вода освен на нашата планета за разлика от външните, където има обилни количества. На много от спътниците на Юпитер и Сатурн в последните години изпратените апарати откриха огромни морета и океани.

Според новата теория водата е дошла на Земята посредством сблъсъка на комети с планетарната повърхност. Тогава не е имало атмосфера именно поради липсата на вода и сблъсъците са били значително по-чести и разрушителни.

Известно е, че кометите са съставени до голяма степен от лед. Метеоритите също са стоварили върху Земята огромните количества вода. Водата пристигнала на Земята в замразено състояние. След сблъска ѝ с топлата все още земна повърхност тя се изпарявала в огромни количества и така се образувала атмосферата.

Световен океан

Така водата станала неразривна част от Земята и започнал нейният кръговрат. Подобен процес се осъществява и на съседните на Слънчевата системи, показват последните наблюдения на астрономите.

В последното си произведение Книга на водата журналистът на вестник Гардиън Алок Джа обръща внимание на необяснимите за учените странности на водата, която прави планетата ни уникална на парсеци околовръст.

Авторът разказва, че живителната течност реагира противоположно на почти всички писани и неписани закони на химията. Той напомня, че учените дори все още не могат да обяснят процеса на замръзване на водата.

Когато стане на лед, водата се разширява, вместо да се свива като другите течности, както и това, че горещата вода замръзва по-бързо от студената, когато бъде рязко охладена до под 0 градуса по Целзий.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Васил
Васил
26.05.2015 18:49
Поредните антирелигиозни теории на еврейските учени.Искат да ни убедят,че всичко е еволюция-няма Бог,няма висши цивилизации.Техния "голям" учен Айнщайн смяташе,че Вселената е възникнала от "големия взрив",но физици доказа наскоро,че такъв взрив не е имало!
0
3
хахо
хахо
03.07.2015 09:24
ненормалник!
2
0
иле-ели
иле-ели
25.05.2015 16:23
разширява се , защото течните и молекули се превръщат в кристали , които са с друга структура... и защото няма примеси
пример, капка-снежинка

замръзва по-лесно, поради липсата на бактерии в нея
3
0