Почитат момченце в Индия с 4 ръце и крака като божество

Бебе с 4 ръце

Новородено момченце в Индия с по 4 ръце и крака се счита за превъплъщение на божеството Ганеши – богът със слонска глава. Детето се е родило в град Думри Исри и хиляди вярващи се стичат да го видят.

Теорията за божествения произход на бебето се поддържа и разпространява от неговия баща. Той даже се зарадвал, вместо да се паникьоса, при вида на сериозната аномалия, с която се родило детето му.

Първи да изразят почитта си пристигнали жителите на съседните градове. Има обаче и вярващи, който преминали повече от 100 километра, за да видят с очите си превъплъщението на бог Ганеши.

Ганеша е едно от най-почитаните божества в индуистката религия и бива изобразяван като слон с четири ръце. Неговата слонска глава символизира интелекта и блаженството на слона - мощен, но въпреки това нежен.

Ганеша се придвижвал върху мишка, която също символизирала интелекта, но и смирението.

Когато видях снимката на това дете, помислих, че това е фотомонтаж. Но после прочетох във вестниците, че то действително има по четири крака и ръце. Тогава веднага тръгнах на път – казва един от ентусиазираните индийци пред Дейли мирър.

Хануман

Все още обаче не се знае какво е точното здравословно състояние на новороденото и на неговата майка - Уреда Кхатун. За момента се предполага, че това отклонение е генетично.

Възможно е също допълнителните крайници да са останки от недоразвит сиамски близнак на детето. Но тълпата не вярва на науката, а се опитват по духовен път да тълкуват появата на бебето на бял свят.

Това не е първото бебе с недъг, което се почита от местните хора. Миналата година момче с 18-сантиметрова опашка обяви решението си да я оперира, въпреки че бе почитано като божество.

13-годишният Ашрид Али Кхан бил считан за превъплъщение на бога-маймуна Хануман и голяма част от индийците бяха готови да го величаят, въпреки физическата му аномалия.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати