Израелски геолог: Исус е имал съпруга и син

Израелски геолог: Исус е имал съпруга и син

Израелският археолог доктор Айра Шимрон твърди, че е открил доказателство, което потвърждава, че Исус е има съпруга и син. Откритието е било направено в Талпиотската гробница.

Според израелския археолог тялото на Христос е лежало в тази гробница и Възкресение не е имало. Доктор Шимрон е направил редици анализи и е сигурен, че в откритата през 1980 година Талпиотска гробница, са били положени тленните останки на Исус.

Талпиотската гробница е била фамилна и според археолога в нея, освен Христос, е била погребана и съпругата му Мария Магдалена, както и синът им Юда.

Гробницата стана световно известна, след като режисьорът Джеймс Камерън засне документален филм за нея. В лентата се казваше, че в Талпиотската гробница е погребано семейството на Христос.

Доказателство за това бе надпис върху един от ковчезите или т.нар. осуарии. Разчетеният надпис гласял: Исус – син на Йосиф и Мария, което според откривателите безспорно свидетелства, че на това място е положен Месията.

Тъй като на същото място са били намерени и човешки останки, се смята, че Възкресение не е имало.

Израелски геолог: Исус е имал съпруга и син

Филмът със заглавие Изгубената гробница на Исус бе излъчен по канал Дискавъри. В него водещи експерти казваха, че надписите и времето на ковчезите пряко свидетелстват, че Христос е бил семеен мъж и е имал дете.

Документалната лента на Джеймс Камерън бе отхвърлена от църквата, а някои критици обявиха откритите доказателства за подвеждащи. Едни се опират на теорията, че имената Исус, Йосиф и Мария били много разпространени през тези векове и откриването по никакъв случай не свидетелства за Исус от Новия завет.

Други пък казват, че надписът не е разчетен правилно и всъщност пише Йоан, син на Йосиф, брат на Исус.

Доктор Шимрон обаче казва, че през последните години е провеждал анализи на почвата, където е разположена гробницата, а откритието му потвърждава, че Христос е имал семейство. Скоро се очаква да бъде издаден целия научен труд на израелския археолог.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Галя
Галя
16.04.2015 04:12
Знаете ли много често съм се взирала в картината " Тайната вечеря " точно до Исус Христос в средата съм сигурна че единия ученик е жена - неговата жена
но много хора отричат
веднъж излъчваха един научно популярен филм където споменаха че на тази маса според някои учени стои Мария Магдалена
има още много неразгадани истини в историята повечето ще си останат загадка и за следващите поколения
5
0
Потребител#156571
Исус е бил Гностик и неговото Учение и Гностично!Най-вече е бил разбиран от Мария Магдалина ,която е тълкувала думите Му пред т.н. му "ученици",които са нищо повече от тълпа тъпи последователи!Нейното Първоевангелие е НАЙ-ВЯРНО!Тя е Първа евангелистка първоапостолна!Верни на това Истинско Христово Учение остават т.н. "Богомили"основател на което движение в България ,Европа и Азия е Боян Мага ,син на Симеон и брат на Св.Иван Рилски,който също е богомил,както и Св.Гаврийл Лесновски!Само за сведение в Константинопол е имало 20 богомилски общини!Църква Боснанска съществува като богомилска до идването на турците!Град Толедо в Италия е бил богомилски и не са плащали десятък на епископ папа римски и предизвикват папата да води 30 годишна война с Толедо,което отнема живота на близо 2 млн. души!
1
0
Потребител#156571
Иисус е женен за Мария Магдалина,сватбата в Кана Галилейска е неговата!Лазар е негов шурей!Обаче децата на Исус са три,Перър,Павел и сестричка!Изопачената икона"Достойно ест" показва семейството на Исус,най отгоре е Исус,от двете страни с ангелски крила са близнаците Петър и Павел ,а майка им държи в ръцете си тяхната сестричка!Изопаченията и безсрамието на гръко-фанариотската Догма нямат Аналог!Само и само да положат Христовото Изопачено Учение в краката на Константин и държавата Византия в тяхна услуга!На 9-ти юли 518г Император Анастасий е подло убит от предателя Флавий и става император.Същата нощ е запален Безистена във Верея,където е служил като първодякон Св.Стефан,житието на който по късно,най нагло е изопачено,че е "убит" с камъни когато е бил на ....1 годинка!На всичкото отгоре е изобразен като жена в женски дрехи!В същност това не е той!
1
2
basnake
basnake
11.05.2015 11:26
Толедо е в Испания
4
0
тити
тити
12.04.2015 09:01
Този историк дето от името му не се знае мъж ли е жена ли е голям зор има да доказва бабини деветинини. Защо не се захване да докаже например, че земята е плоска или, че в концлагерите евреите са правили банкети и са играли казаджок. Пълни тапотии!
4
3