Бебе без нос се роди в САЩ

бебе без нос

В болницата Мобайл в американския щат Алабама се роди бебе без нос. Това е малката Ели Томсън. Тя се появи на бял свят на 4 март тази година. Екип от лекари, прегледал детето, установи, че причина за аномалията е рядкото заболяване пълна вродена ариния, съобщава Дейли Мейл.

Малко преди Ели да се роди, татко ѝ казвал на шега, че се надява малката да не наследи специфичните за рода му големи носове, разказва още изданието. Действителността обаче оставила цялата родилна зала безмълвна, малко след като детето се появява на бял свят.

Майката Бранди Макглатъри разказа пред Асошиейд Експрес, че в момента всичко е наред. Бебенцето веднага започнало да диша през устата си и липсата на нос въобще не му е пречела.

Заболяването на Ели - пълна вродена ариния е изключително рядко. В света са известни едва 40 подобни случая. Детето в момента е преместено в Детската и женска болница на университета на Южна Алабама, където е поставено под наблюдение.

На Ели е направена трахеотомия, която е установила, че тя има напълно развити и нормални дихателни канали. Това ще позволи в бъдеще да ѝ бъде изграден нос по хирургически път. Това обаче ще стане по желание на майка ѝ чак след като бебето премине през пубертета.

Бебе без очи

Семейството иска да спести на хлапето всякакви операции, които не определят здравното ѝ състояние. Мислим, че е идеална, каквато е - каза майката. - До деня, в който сама не поиска нос, няма да я пипаме. Засега приемаме всичко ден за ден, добавя още тя.

Подобна е и съдбата на малката Дейзи. Малкото бебе се роди в Лондон без очи. Рядката аномалия при детето се дължи на болестта анофталмия. За разлика от Ели обаче, при Дейзи аномалията е нелечима. Лекарите са съобщили, че единственото, което могат да направят за нея, е да ѝ поставят стъклени очи.

Майката на Дейзи - Даниел Дейвис, разбира, че плодът, които носи в себе си има рядкото заболяване, когато е била във втория месец на бременността си. Въпреки съветите на близки, роднини и лекари 24-годишната жена е твърдо решена да има трето дете.

Затова тя отказва да прекъсне бременността си и ражда Дейзи. Сега тя и партньорът ѝ ще учредят организация, която да помага на деца, болни от тази болест, и техните родители.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати