Големият мозък препълнил устата ни със зъби

Големият мозък препълнил устата ни със зъби

Еволюцията не е перфектна, твърдят американски учени. Ако тя беше наистина перфектна, щяхме да имаме криле, а вместо това имаме абсолютно ненужни мъдреци в устата.

Те се развалят бързо, докато израстват, боли ужасно, и на практика не вършат никаква работа, защото са много назад. Да не говорим какви трудности създава поддръжката им, защото повърхността им е прекалено релефна, за да ги измие добре и най-скъпата четка.

Големият мозък препълнил устата ни със зъби

Имаме много недостатъци, които сме свикнали да не забелязваме, но притежанието на мъдреци е истински ужас за всеки човек и истинска радост за зъболекаря. Преди много векове обаче мъдреците служели не за да пълнят джобовете на зъболекарите, а си имали своя функция.

Преди много, много години те били адски полезни – помагали на хората да предъвкват храната си още по-добре. По онова време мъдреците били страхотни месомелачки, защото са с голяма повърхност.

Но с течение на годините мозъкът на хората еволюирал и станал по-голям, а от това се променила конструкцията на челюстите ни. При това развитие на обстоятелствата хората са станали доста по-умни, но устата им се препълнила със зъби и част от тях станали безполезни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мелисса < 33
мелисса < 33
27.04.2011 13:03
Доста странен факт, доста странен, но е възможно и да е така,a от мъдреците наистина боли ужасно много.
1
0