Град-държава се крие в планината Уедър в САЩ

Подземен град

Град с размерите на малка държава е скрит само на 70 километра от Вашингтон. В убежището в недрата на планината Уедър в щата Вашингтон има всичко необходимо правителството на САЩ и десетки избрани жители на страната да оцелеят и просъществуват след всякакви природни катаклизми, ядрена война или др.

За съществуването на подобно убежище има десетки спекулации през последните 30-40 години. То фигурира в редица холивудски продукции, но малцина знаят, че то наистина съществува.

Всъщност парцелите около планината Уедър са собственост на правителството на САЩ още от 1903 г. През годините те са били използвани за различни цели – военен полигон, убежище за бездомници и др.

През 1936 г. властите решават, че това е най-подходящото място за строеж на таен подземен град, но строежът му се отлага с няколко десетилетия.

Смята се, че районът, в който е построено убежището, е започнат да бъде разработван още в началотона 70-те години на XX век. Тогава в подножието на планината се появяват десетина сгради, чиито покриви са покрити с безброй и различни по вид антени. Над района непрекъснато прелитат хеликоптери - както военни, така и за граждански цели.

Хеликоптер

По време на един от гражданските полети любители на теориите на конспирацията успяват да заснемат входа към убежището, както и други съоръжения.

Снимките разкриват, че има изградени системи за обработка на канализационните отпадъци, цистерни за вода с вместимост близо 1 млн. литра вода, контролна кула, площадка за кацане на хеликоптери и др.

Най-дълбоката тайна на убежището обаче не се вижда на пръв поглед, твърди Тед Гап, който е автор на редица разследвания на тайните проекти на американското правителство. Високи 3 метрови огради, бодлива тел и въоръжена охрана пазят последното убежище на американското правителство.

Убежището има размерите на град, но скрит под земята. Според запознати то е оборудвано с всичко, необходимо за нормален живот – частни апартаменти, спални, улици, тротоари, болници, заведения и др. Подземният град има системи за пречистване на водата, собствена електроцентрала, езеро с прясна вода, интернет и други телекомуникации.

Най-важната част от града е самостоятелния подземен команден център на Федералната агенция за управление при извънредни ситуации – т-нар- ФЕМА, която е оперативен център за всички останали центрове, находящи се в Пенсилвания, Западна Вирджиния, Мериленд и др.

Местоположението на тайния град-държава също не е избрано случайно. То се намира в близост до столицата, за да може в случай на ядрена война президентът, висшите военни, правителството и други избрани лица да бъдат евакуирани там по най-бързия начин.

Официалните власти категорично отказват да коментират информациите за подземния град в сърцето на планината Уедър.

Рейтинг

3.3
Общо 7 гласували
5 1
4 1
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monny Monsterr
Monny Monsterr
13.03.2015 13:46
Тайния подземен град вече не е таен.
11
0